Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:08, 7. 5. 2019.

| Ekonomija

"Air Serbia" pobednik tendera za 12 linija iz Niša

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
aerodrom
Prognoze postale stvarnost; foto: D. P.

Jedinu ispravnu ponudu za 12 linija koje treba da budu uspostavljene od jula sa niškog aerodroma Konstantin Veliki podnela je Air Serbia, navodi Ministarstvo saobraćaja. Tako će ova srpsko-arapska kompanija i dobiti posao, a potpisivanje ugovora najavljuje se narednih dana.

Tender za nove linije sa niškog aerodroma je završen. Pravog nadmetanja nije ni bilo, jer, kako kažu iz ministarstva, samo je jedna ponuda ispunjavala uslove - ponuda koju je dostavila Air Serbia.

Reč je o linijama koje su proglašene javnim interesom i koje će biti subvencionisane sa do 5 miliona evra godišnje do kraja 2021. godine - za Nirnberg, Rim, Frankfurt, Hanover, Ljubljanu, Salcburg, Bolonju, Budimpeštu, Geteborg, Fridrishafen, Karlsrue i Tivat.

Bilo je još zainteresovanih, tvrde u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ali je jedinu ispravnu ponudu dala Air Serbia. To i ne čudi, s obzirom na to da su, prema analizi avio-analitičara Alena Šćurića, kriterijumima propisanim tenderom mogli da pariraju samo Air Serbia i Wizz Air.

Avio-linije od javnog interesa, koje će biti organizovane sa Aerodroma Konstantin Veliki u Nišu, određene su na osnovu analiza i interesovanja koje su pokazali okruzi južne Srbije. Vlada Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uvođenjem avio-linija od javnog interesa želi da pomogne razvoju nerazvijenih područja Srbije, kao i da pod povoljnim uslovima građanima omogući najefikasniji vid transporta ka najrazvijenijim područjima EU - navode u Ministarstvu.

Podsetimo, linije su odabrane po studiji Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte, a trebalo bi da lete od 1. jula 2019. godine do 30. juna 2023. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bidza

    11:37 // 10. 5. 2019.

    Ovo nema ni u Severnu Koreju

  • Konstantin Veliki

    21:11 // 8. 5. 2019.

    Samo budala može pomisliti da će Air Serbia biti konkurencija Wizz-u i Ryanair-u? Da li ga ima zaista ovde?!?
    Air Serbia 100€ i više karta, Wizz, Ryan 50€ i manje...
    I šta?!?

  • Tivat

    21:06 // 8. 5. 2019.

    Znaju ove lou-cost kompanije sa kim imaju posla.Tuzice ih,verovatno,zbog namestanja tendera.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: