Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:29, 23. 10. 2019.

| Ekonomija

“Air Serbia” ukida let od Niša do Budimpešte zbog malog broja putnika

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
avion-er-srbija-*airserbia*.jpg
Prizemljen avion za Budimpeštu; Foto: Air Serbia

Svega nekoliko meseci od pokretanja subvencionisane avio-linije na relaciji Niš - Budimpešta, Air Serbia odlučila je da ukine ovaj let zbog, kako kažu, slabog inetersovanja građana juga Srbije za putovanje u glavni grad Mađarske.

Posle 27. oktobra, piše u zvaničnom saopštenju, avioni ove kompanije više neće saobraćati iz Niša do Budimpešte.

Odluka je posledica slabog interesovanja građana juga Srbije za putovanje u glavni grad Mađarske, ali i želje da pomenuta linija ne naruši dobre rezultate preostalih linija od javnog značaja iz Niša - kažu u srpskoj avio-kompaniji.

Iz Air Serbia novinarima Južnih vesti nisu odgovorili na pitanja, niti dostavili statistiku o popunjenosti svih 12 linija koje već 3 meseca saobraćaju sa niškog Aerodroma “Konstantin VelikI”, ali sada kažu da su ostale linije, izuzimajući Budimpeštu, dobro popunjene.

Iako je od početka operacije u Nišu prošlo samo tri meseca, i iako let za Budimpeštu nije ispunio planirana očekivanja, prosečan procenat popunjenosti kabine za svih 12 linija dostigao je skoro 70 procenata - poručuju iz Air Serbia.

Svim putnicima koji su kupili karte za letove između Niša i Budimpešte posle 27. oktobra 2019. godine, kako kažu u kompaniji, biće vraćen novac.

Podsetimo, posle preuzimanja aerodroma od strane države i uz subvencije Vlade Srbije od 15 miliona evra za 3 godine, pomenuta avio-kompanija je pokrenula iz Niša avio-linije ka 12 destinacija.

Nakon ukidanja leta do Budimpešte, građani avionima Air Serbia mogu da lete do Frankfurta (Han), Geteborga, Rima, Salcburga, Bolonje, Ljubljane, Tivta, Fridrishafena, Hanovera, Nirnberga i Karlsruea.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Kliker

    16:41 // 29. 10. 2019.

    Leteo sam iz Baden Badena do Niša, prvi let, 03.08. popunjenost je bila nekih 90% dok sam iz Niša do Baden Badena leteo krajem septembra, bilo nas je tridesetak tako da ne verujem u popunjenost svih linija od 70%.

  • bdvt bdvt2017

    10:44 // 27. 10. 2019.

    Nešto se čudno dešava. Swiss je u zimskoj sezoni suspendovao letive za Cirih, u letnjoj oni koštaju 1000e (de facto suspendovani, da ne bi se kupovale karte do konačne odluke) RYANAIR SUSPENDOVAO LETOVE ZA FRANKFURT HAN, ISTE OD 26.10.2019.GOD. NISU DOSTUPNE NA SAJTU KOMPANIJE. RAZLOG NEPOZNAT, KARTE SU OD 16.AVGUSTA BILE U PRODAJI, SVE DO JUČE. DA LI JE DIREKTORAT C.VAZDUHOPLOVSTVA ODBIO ?

  • aaa

    21:04 // 24. 10. 2019.

    Meni je ovim napravljena šteta od 300 eura. Ja sam imao rezervisanu kartu do Budimpešte, noćenje u motelu i ujutru let do druge destinacije. Uspeo sam samo da povratim trošak karte Air Srbije i aerodromske troškove za drugi let. Preko toga sam morao da kupim drugu avio kartu iz Beograda do destinacije, a tu je u bus do Bg. Sve ukupno 300 eura. Baš lepo što su razmišljali da ne naruše svoje brojke.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: