Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:08, 9. 5. 2024.

| Ekonomija

Blace traži koncesionara za prigradski prevoz

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
blace centar
Blace traži koncesionara uz godišnju naknadu od 7 miliona dinara; Foto: Lj. M.

Za 13 prigradskih autobuskih linija ka selima blačke opštine, lokalna samouprava u tom gradu traži prevoznika sa kojim bi potpisala koncesioni ugovor o javno-privatnom partnerstvu na 5 godina. Predviđena vrednost ugovora kojim bi Opština subvencionisala prevoznika za povlašćene kategorije putnika je 35 miliona, odnosno 7 miliona dinara po godini.

U lokalnoj samoupravi u Blacu naglašavaju da do sada nisu imali prevoznika putem javno-privatnog partnerstva i da su to morali da sprovedu kako bi se usaglasili sa zakonom.

Radi se o višednevnim polascima iz Blaca do Sibnice, Grgura, Višesela, Draguše, Donje i Gornje Jošanice, Lazarevca, Kaćapora, Trbunja, Rašice, Čungule, Suvog Dola, Jankove Klisure, Čučala. Prema elaboratu koji smo usvojili i koji je odobren od starne nadležnih državih institucija, u pitanju je 16.740 kilometar mesečno, ili godišnje 200.880 pređenih kilometara, što je po elaboratu 35 dinara po kilometru. Obuhvaćeni su svi dosadašnji polasci, s tim da je ostavljena mogućnost da se neke linije dodaju ili skrate, u zavisnosti od broja i potrebe naših putnika - kažu u lokalnoj samoupravi u Blacu.

Predviđena sredstva za koncesiju od 7 miliona godišnje je ono što se iz gradskog budžeta i do sada izdvajalo za plaćanje mesečnih karata za subvencionisane korisnike, poput đaka, socijalno ugroženih i drugih kategorija kojima su odobrene povlastice.

Gledali smo da ne uvećavamo dosadašnje troškove budžeta već da se uklopimo u dosadašnji iznos koji smo plaćali - dodaju u lokalnoj samoupravi.

Dosadašnji prigradski prevoz u Blacu, koji u tom gradu ima i svoju autobusku stanicu, obavljao je Jugprevoz iz Kruševca, ali je poziv za konkurisanje otvoren i drugim zainteresovanim prevoznicima koji ispunjavaju uslove, a konkurs traje do 28. juna.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Branko Petrovic

    17:00 // 9. 5. 2024.

    Pred izborni marketing.U selima oko Blaca nema naroda.Uglavnom staracka domacinstva.Ppreko vikenda navala urbanih seljaka.Naravno oni dolaze svojim kolima i talambasaju po selima i prave se vazni.

  • Milan

    16:50 // 9. 5. 2024.

    Ako su putevi asfaltirani u svim pravcima i ima putnici iz svako selo po 100-200 putnika, može se odraditi ali ako treba za 2-3 putnika nikome se ne isplati

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Njima ne treba sreća, treba im pobeda.

Nišlija čitalac

Tekst: Ni treća nije bila sreća - niški Radnički u Novom Pazaru odlučuje o baražu

Pronađite nas na: