Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:04, 13. 9. 2023.

| Ekonomija

"Bolje cene" nisu donele veće gužve u Nišu [foto]

Autor:Ljubica Jocić, Tamara Radovanović, Tamara Todorović, Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
IMG_20230913_094447
"Bolje cene" na jednom mestu; foto: Tamara Radovanović

Nove cene mleka, jogurta, pilećeg parizera, pelena za bebe, krompira i ostalih 15 proizvoda koji su od danas jeftiniji, prema najavama predsednika Srbije Aleksandra Vučića, nisu stvorile gužve u većini prodavnica u Nišu. Gužva je bila u Metrou i DIS-u gde se nalazi većina proizvoda koje je predsednik predstavio kada se obratio javnosti, a stariji građani uglavnom traže neki od 20 vrsti proizvoda koje imaju oznaku "Bolja cena".

IMG_20230913_091148 "Bolja" cena" parizera; foto: Tamara Radovanović Akcija koja će trajati do 31. decembra nije stvorila redove u jutarnjim nabavkama Nišlija i Nišlijki. Veće interesovanje kupaca bilo je jutros u Metrou gde radnici kažu da "veća gužva nego inače, ali da i nije neka razlika jer je kod njih uvek gužva".

Proizvodi sa oznakom "Bolja cena" uglavnom ne nedostaju na rafovima Metroa pošto radnici punom parom dopunjavaju. Uglavnom stariji sugrađani razgledaju i traže oznake sa nižom cenom.

IMG-b16325d644192d9f9059943ae46a8849-V foto: Tamara Radovanović Slično je i u DIS-u gde na rafu nije bilo više mleka za bebe sa oznakom "Bolja cena", a tu je i najviše proizvoda sa tom oznakom. U objektima Maksija i Ideje u gradu nije bilo većih gužvi u odnosu na druge dane, a u objektima Lidla bilo je uobičajeno za jutro - gužve, ali bez većeg interesovanja za oznake "Bolja cena", kažu novinari sa terena.

Toliko najava, a cene nisu niže u odnosu kada su na akciji u ovim objektima - kaže jedan Nišlija.

IMG-1ca210866153fec1c074226c0a3c7536-V foto: Tamara Radovanović Neki građani koji su bili u jutarnjim nabavkama kažu da su došli u redovnu kupovinu, ne da traže "bolje cene".

Predsednik je pokazivao proizvode iz DIS-a, a to nam je daleko. Kupim malo šta mi treba svakog dana, kao i dosad - rekla je jedna starija Nišlijka.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je pre par dana da će jeftiniji biti mleko, jogurt, sir beli kriška, jabuke, krompir, testenina, pileće meso (trup), salama u omotu, bezalkoholni napici, kafa, hrana za bebe, šampon za bebe, kupka za bebe, dečije pelene, šampon za odrasle, kupka za odrasle, toalet papir, higijenski ulošci, deterdžent za pranje sudova i deterdžent za pranje veša.

Kako je ranije objavio ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, kompanije koje su deo akcije su Delez Srbije, Merkator S, DTL sa svim svojim članicama, LIDL Srbija, Super Vero, UniverEksport, DIS, Metro, Domaća trgovina – Aroma, AMAN, GOMEKS, koje zajedno imaju preko 80% tržišnog učešća.

*Potreba građana južno od Beograda je da imaju svoju nacionalnu mrežu. Ovaj tekst nastao je u okviru te inicijative koju čine medijske kuće Južne vesti, Ozonpress, Glas Šumadije i Bujanovačke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran Niš

    10:28 // 15. 9. 2023.

    Zakasnili s bolje cene, pretrupamo penzije na računi i prasećinu

  • Dizite jos cene,cak i ulaz pocnite da naplacujete.

    08:33 // 14. 9. 2023.

    Prosto u trgovinskim lancima moze fudbxl da se igra Ne samo da nema kupaca vec i uposljenih.To je znsk koliko su Nislije potrosacko drustvo.Sitotinja.

  • Torpedo

    20:58 // 13. 9. 2023.

    Kari Pesic- Svi za jednog, jedan za SVI !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: