Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:13, 1. 7. 2022.

| Ekonomija

Cene osnovnih namirnica u Srbiji "zamrznute" i do kraja jula

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
namirnice
Odluka važi do 31. jula; foto: T. R.

Cene brašna, ulja, šećera, mleka i svinjskog buta ostaće “zamrznute” do kraja jula, odluka je koju je na jučerašnjoj sednici donela Vlada Srbije. Takođe, zabranjuje se izvoz evro dizela EN 590, kako bi se sprečila njegova nestašica, a do kraja jula produžava se i ograničenje cena naftnih derivata.

Cene svinjskog buta, brašna tip T-400 i tip T-500 u pakovanjima od pet kilograma, kao i cene suncokretovog ulja u pakovanju od jedan litar ostaće i do 31. jula iste kao novembra prošle godine, kada su prvi put ograničene.

Ograničenje cena se ne odnosi na snižene cene rasprodaja, sezonskih sniženja ili akcijskih prodaja, ukoliko su bile na snazi 15. novembra 2021. godine, već na redovne cene, odnosno cene pre sniženja - navode iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Mleko sa 2,8 odsto mlečne masti u pakovanju od jednog litra i dalje će koštati 113,99 dinara, dok maloprodajna cena belog kristal šećera po kilogramu, u svim pakovanjima, ne sme prelaziti 96,99 dinara.

Maksimalna proizvođačka cena belog kristal šećera, u pakovanjima od jednog kilograma, pet kilograma i deset kilograma, ne sme prelaziti 80 dinara po kilogramu. Maksimalna proizvođačka cena belog kristal šećera za sva ostala pakovanja ne sme prelaziti 88 dinara po kilogramu - pojašnjavaju iz Ministarstva.

Kažu da je Uredba o ograničenju cena osnovnih životnih namirnica doneta zbog zaštite tržišta i ugroženih kategorija potrošača.

Do kraja jula važiće i Uredba kojom se zabranjuje izvoz evro dizela EN 590, a do tada se produžava i ograničenje cena naftnih derivata.

Nepravilnosti u vezi sa primenom Uredbe o ograničenju cena nafte građani mogu prijaviti na broj telefona 066/84-70-027.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mila

    21:09 // 1. 7. 2022.

    Ne lazite kad je sve otišlo u đavola, cene svega otišle u nebo...

  • Жвалави пастир Шизоје

    16:53 // 1. 7. 2022.

    Сам нек се не повећавау и не мора ги има у продавницу!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: