Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:40, 16. 7. 2013.

| Ekonomija

Dimitrovgrad: bankrot "Alpine" državni problem

Autor:Miroslav NackovIzvor:Južne vesti
490x370-dimitrovgrad-obilaznica.jpg
Foto: plusonline.rs

Pomoćnik direktora „Koridora Srbije“ Miroslav Belošević razgovarao je u Dimitrovgradu sa predsednikom opštine Nebojšom Ivanovim o rešavanju problema nastalih nakon bankrota austrijske „Alpine“.

Sastanak, kome je prisustvovao i ambasador Bugarske u Srbiji Angel Dimitrov, bio je nastavak razgovora započetih prošle nedelje u Beogradu.

Pomoćnik direktora preduzeća Koridori Srbije Miroslav Belošević kaže da je problem Alpine državni problem, koji će biti rešavan u najkraćem mogućem roku.

- U ponedeljak ćemo imati sastanak sa predstavnicima Alpine, kada ćemo im predati i listu pripriteta iz opštine Dimitrovgrad, koja se prvenstveno odnosi na neisplaćene zarade radnicima i uništenu lokalnu komunalnu i putnu infrastrukturu – rekao je posle sastanka Belošević.

Predsednik Ivanov istakao je da u Koridorima Srbije vidi pouzdanog partnera za rešavanje problema neisplaćenih zarada radnicima u opštini Dimitrovgrad i dodao da je na sastanku razgovarano i o načinu povratka u pređašnje stanje, uništene putne i komunalalne infrastrukture prilikom izgradnje koridora 10. 

Za Ivanova nema dileme šta će biti na vrhu liste prioriteta, koja će do petka biti poslata koridorima Srbije.

- Za nas su priopritet neisplaćene zarade radnicima jer je to i socijalni problem koji uznemirava naše građane, ali i da svi podizvođači Alpine sa područja opštine Dimitrovgrada budu izmireni - potencirao je Ivanov

Pomoćnik direktora preduzeća Koridori Srbije Miroslav Belošević je za Južne vesti najavio da će do kraja godine, u saradnji sa Svetskom bankom, biti raspisan tender za novog izvođača radova na delu trase na kome je bila angazovana Alpina.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: