Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:44, 18. 8. 2019.

| Ekonomija

Direktor Aerodroma Niš: Imali smo gubitke jer nije bilo subvencija

Autor:V. M. R. Izvor:Južne vesti
Aerodrom
Redovno poslovanje sada, prema rečima direktora, subvencioniše se iz republičkog budžeta; Foto: J. A.

Kao potvrdu lošeg poslovanja niškog Aerodroma, iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju tumače nedavnu odluku Vlade Srbije da pokrije gubitke ovog preduzeća. Sa druge strane, direktor Aerodroma Dušan Knežević kaže da su gubici od 13 miliona prošle godine nastali jer su stale subvencije Grada.

Vlada Srbije je na sednici 8. avgusta donela Rešenje kojim se daje saglasnost za pokriće gubitka aerodroma za 2018. godinu. Taj gubitak iznosio je 13 miliona dinara.

Daje se saglasnost na Odluku o načinu pokrića gubitka za 2018. godinu Javnog preduzeća za aerodromske usluge Aerodrom Niš, Niš koju je doneo Nadzorni odbor JP Aerodrom Niš na sednici 27. juna 2019. godine - navodi se u Rešenju Vlade Srbije.

Iz NKD-a navode da ovo rešenje potvrđuje njihove navode o lošem finansijkom stanju Aerodroma u 2018, a gubitak je prvi put prikazan u finansijskim izveštajima od 2014. godine. Ovakvo stanje iz NKD-a su povezali sa prelaskom aerodroma u republičke ruke.

Sa niškog aerodroma su ove navode ranije ocenili netačnim i zlonamernim, priznajući da je minus od 17 miliona napravljen te godine, ali u periodu dok nisu prešli kod Republike. Poslednjih nekoliko meseci, u periodu kada je Aerodrom već bio republički, naveli su, bili su u plusu 4 miliona.

Mihajlo Zdravković i Dušan Knežević Direktor Aerodroma objasnio odakle gubici; Foto: V. M. R. Direktor Aerodroma Dušan Knežević je ove podatke potvrdio i nakon što je Vlada odobrila pokrivanje gubitaka za 2018, a ovakvo stanje finansija, odnosno prikazani gubitak od 13 miliona dinara, objašnjava nedostatkom subvencija 2018. godine.

Velika razlika je što je u 2018. Aerodrom nije dobio sredstva i subvencije za redovno poslovanje. U svim prethodnim godinama - odnosno 2015, 2016 i 2017. Aerodrom je od Grada Niša dobijao određena sredstva za redovno poslovanje - objašnjava Knežević.

Knežević dodaje i da je posao subvencionisanja Aerodroma preuzela Republika 2019. godine, te da se 76 miliona dinara iz republičkog budžeta isplaćuje sukcesivno.

Podsetimo, 2017. godine, nakon preporuke Fiskalnog saveta, gradonačelnik Niša Darko Bulatović najavljivao je prestanak subvencionisanja Aerodroma iz budžeta Grada, ali iz razloga što bi ovo preduzeće trebalo da postane samoodrživo.

2017. za ove namene je iz gradskog budžeta bilo opredeljeno 94,5 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    20:12 // 19. 8. 2019.

    Direktore,umes li da vozis MIG-a ?

    • Cipuro

      18:39 // 20. 8. 2019.

      Na MIG-a se svi ucimo.Ne sekiraj se i ti ces.Direktor pouzdano znam vozi hilikopter-apač.

  • gargi

    11:52 // 19. 8. 2019.

    SNS treba ako je i malo pravde da izgubi na izborima Nis,kadrovi su katastrofa i vodjenje grada.A ovaj direktor..naravno da je zasticen.

  • Драгана

    10:57 // 19. 8. 2019.

    Ајде бре ботови не лупајте на црвено, провидни сте... Само читате бајку "Царево ново одело"... Дотле вам је стало образовање. Срећно вам било...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: