Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 10. 5. 2017.

| Ekonomija

Džunić već smenjen, Predrag Savić novi direktor Elektrodistribucije

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Boban Džunić
Brži od smene? Boban Džunić, foto: JV / arhivska fotografija

Iako je ranije danas saopštio da je od svojih šefova tražio da ga razreše dužnosti direktora, prema nepotvrđenim informacijama, Boban Džunić je zapravo smenjen i na njegovo mesto već postavljen jedan od funkcionera EPS-a i donedavni gradski većnik Predrag Savić.

Potvrdu ove informacije novinari nisu uspeli da dobiju u niškoj Elektrodistribuciji, niti EPS distribuciji. U Nišu je rečeno da "sve mora preko Beograda", a tamo su pitanja tražili pisanim putem, ali na njih ni posle telefonskih urgencija nisu odgovorili ni nakon nekoliko sati.

Izvor Južnih vesti iz Elektrodistribucije tvrdi da je informacija o Džunićevoj smeni stigla iznenada.

Džunića su jutros dočekali iz centrale EPS-a da mu uruče otkaz, pa je on požurio da medijima javi kako je zapravo on tražio da ga smene - tvrdi izvor.

Podsetimo, ranije danas je sam Džunić obavestio medije da je od svojih šefova zatražio da ga smene, jer je, navodno "poverene zadatke koji su bili vezani za pravničku profesiju za koju je stručan, ispunio u dosta kraćem vremenskom periodu nego što je bilo zacrtano".


Džunić: Zahtev za smenu sam podneo još pre 10 dana

Upitan da prokomentariše tvrdnje da je zahtev za smenu navodno tražio nakon što je čuo da će biti smenjen, Džunić je odgovorio da ranije danas propustio da kaže bitnu stvar.

Da dopunim informaciju, ja sam svoj zahtev poslao još pre desetak dana. Zavisno od toga kad zaseda Nadzorni odbor EPS distribucije, oni će doneti odluku. Ali ja još nisam zvanično o tome obavešten i u ovom momentu ja sam još direktor - rekao je Džunić.


SNS: Elektrodistribuciju bi trebalo da vodi čovek iz kolektiva Zvezdan Milovanović "Greška da političari vode javna preduzeća"; Zvezdan Milovanović, foto: FB profil

Da je reč o smeni na čelu Elektrodistribucije potvrđuje i poverenik SNS za Niš Zvezdan Milovanović, koji kaže da bi Džunića trebalo da zameni Savić, ali da "ne zna da li je to formalno sprovedeno".

Tako je dogovoreno da se uradi. Zaključili smo da je greška da Distribuciju vode političari, sad će to biti čovek iz kolektiva - kaže Milovanović.

Sam Predrag Savić nije želeo da razgovara sa novinarima. On je danas prepodne poslao poruku: "Ne mogu sada da se javim na telefon. Pozovite me kasnije", ali više nije odgovarao na telefonske pozive i poruke.

Podsetimo, Boban Džunić (SNS) je za direktora Elektrodistribucije postavljen jula 2016. godine, a na tom mestu zamenio je Darka Bulatovića koji je prethodno imenovan za gradonačelnika Niša.

On je prethodno bio predsednik Gradske opštine Palilula. Detaljniju biografiju Bobana Džunića možete pogledati u rubrici "Ko je ko?".


Predrag Savić Kadar iz kolektiva; Predrag Savić, foto: JV / arhivska fotografijaKo je Predrag Savić?

Predrag Savić je diplomirani inženjer građevinarstva za visoku gradnju, a duži niz godina radi u EPS-u.

Od jula 2012. je bio član Gradskog veća, a ostavku je podneo oktobra 2014. godine, da bi postao zamenik direktora niške Elektrodistribucije.

Funkcioner je SNS.

Detaljniju biografiju Predraga Savića možete pogledati u rubrici "Ko je ko?".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Pešić

    18:41 // 29. 5. 2017.

    Ma Miloša Petrovića su trebali da stave za direktora, mlad čovek, stručan, samo neznam da li je SNS, mislim da nije !

  • Dragana Niš

    21:14 // 11. 5. 2017.

    Agencije su krive.....kad se Beograd pita neće me iznenaditi ni izbor veterinara za direktora Pčelice.

  • Saša Savic

    08:46 // 11. 5. 2017.

    Jooj bre Nišlije kako nas zamajavaju kao ne treba da bude političar pa dovodimo na mesto direktora coveka iz EPSa jer se vi bunite a on je član SNS a a toliko o ne partijskom zapošljavanju i o strucnosti jer je on gradjevinski ing.baš strucnoo za EPS

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: