Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:37, 13. 5. 2021.

| Ekonomija

Grad Niš daje skoro 5 miliona za čišćenje fontana za godinu dana

Autor:N. MitićIzvor:Južne vesti
IMG_20210430_155333
Niš odnedavno ima novu fontanu, a tu i ostale na teritoriji Grada održavaće privatna firma za blizu 5 miliona; foto: JV/Tamara Tasić

Održavanje fontana na teritoriji Grada Niša u narednih 12 meseci radiće privatna firma “Keša” iz Niša, za šta će biti plaćena 4.822.800 dinara, jer je ta suma, koja je bila i jedina ponuđena na tenderu, procenjena kao najpovoljnija, obrazložili su iz Grada.

Iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša 1. aprila raspisali su javnu nabavku za održavanje fontana i javnih toaleta na teritoriji Grada, a ugovor je zaključen 26. aprila sa Radnjom za instalacione i završne radove u građevinarstvu, obezbeđenje i čišćenje objekata “Keša”.

Ta firma jedina se javila na tenderu, a poveren joj je samo onaj deo posla koji se tiče održavanja fontana.

Procenjena vrednost javne nabavke za Partiju 1 - radovi na održavanju fontana na teritoriji grada Niša iznosi 4.000.000 bez PDV-a - naveli su u tenderskoj dokumentaciji.

Ponuda koja je stigla za 19.000 dinara premašila je procenjenu vrednost radova, što je Komisija koja je odlučivala o dodeli posla i sama konstantovala, a zatim tu ponudu i prihvatila zato što, kako su obrazložili, postoje raspoloživa sredstva planirana za realizaciju predmetnih radova.

Firma koja je dobila posao, između ostalog, imaće zaduženja da redovno obilazi i čisti fontane od otpada i nečistoće na teritoriji grada Niša, obilazi rečišta u Niškoj Banji, mehanički skida grafite sa kamenih i betonskih površina i ručno fuguje oštećene sastave kamenih ploča, navode u tenderu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tony "tourist"

    19:14 // 16. 5. 2021.

    Ružniju i gluplju baruštinu nisam video nigde u Evropi.

  • Ljudi, ovo možemo svi zajedno

    22:46 // 15. 5. 2021.

    Na APR-u, ova firma "Keša" koja je dobila ovaj posao na tenderu ima kontakt podatke, fiksni i mobilni telefoni i e-mail. Predlažem da čim primetimo neki od brojnih kvarova na fontanama u gradu, odmah im pišemo i zovemo ih i zatrpavamo sa zahtevima, sve dok ne izađu na teren i reše problem. Možda neće imati uvek uspeha, ali to je najmanje što možemo da uradimo, samo uporno i dosledno do kraja!

  • Čudna jada

    22:31 // 13. 5. 2021.

    Ma kad bi se dogodilo neko čudo, da svi izbegamo iz ovaj grad i iz ovu zemlju. Pa da nam plaćaju da se vraćamo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: