Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:30, 16. 9. 2020.

| Ekonomija

Grad otpisuje dug zakupcima letnjih bašti u Prokuplju

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
letnje bašte
Zakupci letnjih bašti oslobođeni plaćanja za ovu godinu; Foto: Lj. M.

Zato što nisu mogli da obavljaju svoju delatnost zbog mera u doba korone, prokupačka vlast je u dogovoru sa zakupcima letnjih bašti donela odluku o otpisu duga nastalog po tom osnovu u ovoj godini, zaključno sa 1. septembrom. Odluka će se naći pred prokupačkim odbornicima na prvom narednom zasedanju.

Načelnik Gradske uprave Nevena Jović kaže da je sa vlasnicima ugostiteljskih objekata pronađeno rešenje koje zadovoljava obe strane, a iniciranje sastanka su tražili zakupci koji su ranije uputili dopis da im se odobre određene olakšice kako bi mogli da nastave poslovanje i smanje gubitke koje su imali tokom vanrednog stanja. 20200916_113415 Letnje bašte u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Nadamo se da smo našli kompromisno rešenje i da su vlasnici objekata koji imaju letnje bašte zadovoljni predloženim. Mislim da je ovo velika i značajna stvar za sve ugostitelje koji su imali velike gubitke tokom vanrednog stanja kada nisu radili. Kako bi svi zajedno lakše podneli teret krize, ovim smo pokazali solidarnost i dugoročno ovo je dobra odluka za sve – rekla je Nevena Jović, načelnica Gradske uprave.

Zahtev ugostitelja nije jedini jer, kako saznajemo, i prokupačke auto-škole su uputile dopis Gradskoj upravi kako bi se i njima izašlo u susret i omogućile olakšice, ali o tom zahtevu će se naknadno razgovarati i velika je verovatnoća da će se i njima udovoljiti.

Inače, cene zakupa letnjih bašti na teritoriji Prokuplja su različite i zavise od zone u kojoj se nalaze, pa je tako u pešačkoj zoni cena 35 dinara dnevno po kvadratu, u prvoj zoni je 30 i u drugoj zoni zakupci plaćaju 25 dinara dnevno po kvadratu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Đorđe

    19:26 // 16. 9. 2020.

    Glupost!!! Bašte pune i prepune, zauzele veći deo šetališta. A neki su čak bašte proširili i na zelenu površinu (objekti kod semafora). Mislim da ni jedan grad u zemlji nije dozvolio bašte na zelenim površinama sem Prokuplja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: