Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:09, 16. 5. 2019.

| Ekonomija

Iz Niša do 12 evropskih gradova - povratne karte od 48 do 73 evra

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
air serbia
Najjeftinija povratna karta 48 evra, najskuplja 73 evra; foto: Flickr/David

Od 15. jula će avioni Air Serbia leteti iz Niša do izabranih 12 evropskih destinacija, a prodaja karata počinje u petak, 17. maja. Najjeftiniji letovi biće do Tivta i Geteborga i povratna karta koštaće 48 evra, dok će za avionski prevoz do i od Rima putnici morati da izdvoje ukupno 73 evra.

Sa Aerodroma "Konstantin Veliki" će od sredine jula putnici moći da lete do Nirnberga, Frankfurta (Han), Hanovera, Fridrihshafena, Karslruea, Salcburga, Rima, Bolonje, Budimpešte, Geteborga, Ljubljane i Tivta.

Iz Air Sebia kažu da će do svih destinacija leteti najmanje dva puta nedeljno iz Niša, a oni koji žele da putuju mogu da kupe karte od sutra.

Naš cilj jeste da obezbedimo da građani Niša lete po najpovoljnijim uslovima ka jednoj od 12 ponuđenih destinacija. Letove će obavljati avion tipa "erbas A319" sa oznakama Air Serbia. Cilj nam je da našim putnicima ponudimo dobru uslugu po najboljim cenama - izjavio je generalni direktor Air Serbia Dankan Nejsmit.

Do Tivta i Geteborga biće najjeftinija karta - koštaće 48 evra u oba pravca sa svim taksama. Povratna karta do Frankfurta koštaće 51 evro, do Bolonje 52, a do Ljubljane 53 evra.

Oni koji žele da putuju do Karslruea za povratnu kartu treba da izdvoje 55 evra, 60 evra će koštati let do Nirnberga i Fridrihshafena, dok će evro više koštati karta iz Niša do Hanovera i Budimpešte, a 62 evra do Salcburga.

Najviše para moraće da izdvoje oni koji bi da otputuju do Rima - 73 evra.

Iz Air Serbia nisu pojasnili da li će putnici dodatno plaćati prtljag i rezervaciju sedišta, kao što je slučaj sa pojedinim low cost kompanijama.

Podsetimo, Air Serbia će leteti iz Niša do 12 gradova u Nemačkoj, Austriji, Italiji, Mađarskoj, Švedskoj, Sloveniji i Crnoj Gori, jer je, kako su rekli u Ministarstvu saobraćaja, imala jedinu ispravnu ponudu na tenderu. Da će upravo ova avio-kompanija leteti sa Aerodroma "Konstantin Veliki" je ranije ukazivao avio-analitičar Alen Šćurić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dusan

    14:15 // 17. 5. 2019.

    12 linija su otvorili, i nijedna ka Francuskoj (Pariz), ili Beneluksu, gde zivi ogromna srpska emigracija. Ali zato imamo liniju za Rim i Budimpestu, sto je jako lepo, turisticki gledano, ali totalni promasaj u ekonomskom smislu. Turisticki i ekonomski potencijal juga Srbije nece moci da opravda te linije. Vreme ce pokazati sta od ovoga ima smisla, a bojim se, jako malo toga.

    • Sasa Krstic

      22:57 // 18. 5. 2019.

      I ja se slazem.Gde je Paris i sto se uvek izbegava let iz Nisa.

  • Biljana Nikolic

    13:09 // 17. 5. 2019.

    Dali letovi air serbie podrazumevaju I pse kao putnike?

  • BATA

    10:00 // 17. 5. 2019.

    Kada se raspisuje javna nabavka najznacajnija stavka je uvek najniza cena.Sta je ovde navedeno da se samo jedan javi a da zakon nije prekrsenPune su novine uhapsenih i ponistenih tendera zato sto nije ispostovan taj detalj.A sada koji je uslov bio?Odabir linija koje slabo ko hoce,da dolaze skoro prazni avioni a o cenama da ne pricamo.Kada ce se sa njima leteti za 2000 din do neke destinacije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: