Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:48, 1. 10. 2012.

| Ekonomija

Jeftiniji hleb za sociljalno ugrožene?

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
hleb.jpg
ilustracija; foto: glas-javnosti.rs

U Uniji pekara Niša najavili su da će u četvrtak održati sastanak sa predstavnicima niških Opština kako bi pokušali da pronađu zajedničko rešenje za građane kojima socijalno stanje ne omogućava kupovinu hleba.

Bratislav Vukadinović, predsednik Unije pekara, kaže da su privatni pekari svesni teškog finansijskog stanja stanovništva i da žele da im pomognu.

- Naš plan je da sugrađanima, koji nisu u mogućnosti da kupe hleb, omogućimo da po manjoj ceni kupe jučerašnji hleb. Naravno, konsultovaćemo i stručnjake za savet o načinu skladištenja i otpremanja hleba, a na teritoriji svake opštine trebalo bi da bude organizovana takva prodaja - kaže Vukadinović.

On je dodao da je ova ideja osmišljena delimično i zbog nedavnog poskupljenja hleba.

- Cena hleba u Nišu će biti između 32 i 48,5 dinara, kako je i najavljeno, tako da će to velikom broju biti pristupačno. Zadovoljni smo time što je Ministarstvo uvidelo da postoje problemi u proizvodnji hleba - rekao je Vukadinović.

Kako je ranije rečeno, Unija privatnih pekara zahtevala je poskupljenje hleba zbog povećanja cena žita i brašna.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasa Vasilic

    16:32 // 3. 10. 2012.

    da covek ne poveruje svojim ocima!!!hocete li da im naplatite i hleb koji su pronasli u kontejnerima?grad je kapitulirao.pa,to su ljudi ,vecina,koja je posteno odradila svoj radni vek,ili su ,ne svojom krivicom , ostali bez posla .ako dostojanstvo postoji,niko se nece upecati na vasu humanost.sto im nedate taze hleb,po pola dnevno?

  • sociološkinja

    01:03 // 2. 10. 2012.

    Sramota je prodavati ljudima bajat hleb.Imate li Vi privatnici dušu?!Zašto ne pronađete neko bolje rešenje pa da svi budu zadovoljni?

  • PERICA MALI

    20:25 // 1. 10. 2012.

    ,,Naš plan je da sugrađanima, koji nisu u mogućnosti da kupe hleb, omogućimo da po manjoj ceni kupe jučerašnji hleb,,
    Do nedavno su pojedinici jučerašnji hleb kupovali za ishranu stoke,jer i proizvodjači koji ne prodaju hle od danas ga mogu jedio baciti. E sada će hraniti sirotinju sa jučerašnjim hlebom i zato će očekivati priznanje ili medalju moža. Daj bože da Džo bager nema para da kupuje taye hleb, pa da upali onaj njegov bager pa da konačno sva ova politička g.....vna strpamo u septičku jamu gde im je i jedino mesto. Prerano smo se zaradovali, izgleda da vreme proje i somuna još uvek nije prošlo, a kad počnemo da razmišljamo o proji i somunu na pamet nam pada i ona g....njiva motka, a kad motka proradi biće gusto.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: