Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:56, 11. 7. 2023.

| Ekonomija

Katapult za start-ap preduzeća - otvorene prijave za finansijsku podršku inovatorima

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
gejming-centar2-foto-startapcentarnis
Za start-ap ideje pomoć u realizaciji; ilustracija; foto: Startap centar

Inovatori iz svih oblasti nauke i tehnologije kojima je potreban novac i mentorstvo kako bi osvojili globalno tržište, mogu da se prijave za treći Katapult javni poziv namenjen start-ap preduzećima, a ono što mogu da očekuju je do 50.000 evra bespovratnih sredstava za investicije.

Iz EU info mreže su saopštili da je otvoren treći javni poziv za učešće u programu akceleracije, koju je pokrenuo Fond za inovacionu delatnost, uz podršku Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Svetske banke i Evropske unije.

Ističu da je to jedinstvena prilika ambicioznim timovima da ostvare svoje poslovne vizije i steknu neophodne resurse i znanja za uspeh, a rok za prijavu je 16. oktobar u 13 sati.

Utiske prenosi jedan od ranijih učesnika Katapult programa, osnivač startapa Tapni Mihajlo Nikodijević.

    Oduševilo nas je što je Katapult okupio veliki broj mentora koji imaju dosta iskustva u biznisu i generalno u poslovanju. Dobili smo dragocene savete u vezi sa razvojem proizvoda, skaliranju biznisa, otvaranjem novih tržišta, ali i kako malo preduzeće može da se transformiše u veliku internacionalnu kompaniju - istakao je Nikodijević.

    Novac za realizaciju programa kažu da je obezbeđen na osnovu zajedničkog ulaganja Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, kroz zajam i tehničku podršku Svetske banke u iznosu od 7,7 miliona evra i bespovratne finansijske podrške Evropske unije u iznosu od 10 miliona evra.

    Katapult program je deo "Projekta akceleracije inovacija i podsticanje rasta preduzetništva u Republici Srbiji", koji je posvećen jačanju inovativnog preduzetništva i naučnih istraživanja - dodaju u saopštenju.

    Više o programu možete pročitati ovde.


    Šta sve Katapult program nudi?

    U nastavku možete videti šta sve ovaj program nudi onima koji se prijave i "prođu" na konkursu:

    • Finansijsku podršku: stratap preduzećima na raspolaganju su bespovratna sredstava od 20.000 evra (za Ideation kategoriju preduzeća) do 50.000 evra (za Scale-up kategoriju preduzeća). Dodatno, onima koji obezbede kvalifikovanu investiciju u roku od devet meseci nakon završetka akceleracije, na raspolaganju su dodatna sredsva do 300.000 evra bespovratnih sredstava.
    • Mentorstvo i savetovanje: startap preduzeća će imati priliku da kroz tromesečni intenzivni program sarađuju sa više od 40 međunarodnih i lokalnih mentora, bivših osnivača iz različitih industrija, koji će ih voditi kroz proces razvoja i pružiti im dragocenu ekspertizu.
    • Mrežu investitora: Katapult ima snažnu mrežu investitora, koja omogućava startapima da se povežu sa drugim potencijalnim investitorima i partnerima za dalji razvoj svojih inovacija.
    • Edukativni programi: pored finansijske podrške, startapi će imati pristup raznim edukativnim programima, radionicama i predavanjima koja će im pomoći da unaprede svoje veštine i znanja iz poslovnog sveta.
    • Razmena iskustva: Katapult je veoma konkurentan program, sa iskusnom i kooperativnom Katapult zajednicom osnivača. Pristup znanju i iskustvu startap preduzeća koja su istoj ili sličnoj fazi rasta i razvoja.
    • Korporativno partnerstvo: novi učesnici Katapult programa imaju na raspolaganju pristup pogodnostima koje nude korporativni partneri.
    Podeli sa prijateljima
    Komentari
    Poslednji komentari
    • Var tehnolog

      21:38 // 11. 7. 2023.

      Ppzeljno je imati sns knjizicu.

    Pošalji komentar:

    Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

    Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

    Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

    Došlo je do greške pri dodavanju komentara
    Preostalo ti je 400 karaktera

    Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

    Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

    Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

    Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

    KOMENTAR DANA
    Pronađite nas na: