Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:39, 16. 9. 2022.

| Ekonomija

Manji računi za struju za domaćinstva koja ostvare štednju u odnosu na prošlu godinu

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
račun za struju
Štednjom do manjih računa; foto: JV/Lj. F.

Vlada Republike Srbije preporučila je Javnom preduzeću Elektroprivreda Srbije da kupcima iz kategorije "domaćinstvo“ obračuna popust na zaduženje za električnu energiju i time umanji račune, počev od računa za oktobar 2022. godine zaključno sa računom za mart 2023. godine.

Kako navode, pravo na popust od 15 odsto imaće domaćinstva koja umanje potrošnju električne energije za 5 do 20 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine, dok će domaćinstva koja umanje potrošnju za 20 do 30 odsto imati pravo na popust od 20 odsto na račun za struju.

Najveći popust, od 30 odsto imaće domaćinstva koja umanje potrošnju električne energije preko 30 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine - navode iz Vlade.

Na taj način će, navode, građani koji sopstvenom štednjom umanje iznos računa za struju, dobiti dodatni popust na taj račun, u procentima.

Ističu i da će na ovaj način država stimulisati domaćinstva da umanje potrošnju električne energije, što će pomoći smanjenju troškava JP Elektroprivreda Srbije i stabilazaciji snabdevanja usled globalnog poremećaja na tržištu električne energije i naglog skoka cene.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasa

    18:58 // 20. 9. 2022.

    Poceo sam da stedim cak sam obicnu rasvetu zamenio XenonLight Led rasvetom.

  • Milorad

    10:02 // 19. 9. 2022.

    Jedna nakaradna akcija. Poput "peći na pelet, dihtovanje prozora" i da ne nabrajam. Objektivno, mogao bih da uštedim neku kintu, ali mi se porodica uvećala, a stim I veća potrošnja. I šta sad? Za mene nema milostinje?. P*da im materina.

  • Potrošač

    18:31 // 17. 9. 2022.

    Za EPS. mogu da kažem sve najgore,radnici su bahati,histerični,,svi kradu struju,,na prvom mestu,neznanje takodje.Mislim da u EU ne postoji akciza na struju i da ne moraš da plaćaš globu iako ne trošiš struju,lopovski sistem.Ne uključio nijednom sijalicu moraš da platiš 1000 rsd za trofazni priključak za mesec dana.Toga u SFRJ nije bilo radnik dodje i odmah vam izračuna i platite na struju na ruke

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: