Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:55, 22. 10. 2021.

| Ekonomija

Najavljen rebalans prokupačkog budžeta, do kraja godine veća ulaganja u infrastrukturu

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Skupština Prokuplja
Sledeće nedelje na Skupštini i predlog odluke o rebalansu budžeta; Foto: Lj. M.

Zbog bolje naplate javnih prihoda, višak od oko 100 miliona dinara Grad Prokuplje će, najavljuje gradonačelnik, do kraja godine potrošiti na infrastrukturne radove. Ukoliko odbornici u utorak, 26. oktobra, na zakazanoj Skupštini Prokuplja usvoje najnoviji, drugi po redu rebalans budžeta u kome se povećavaju prihodi i rashodi za taj iznos, do kraja godine biće asfaltirano 5 ulica.

Projekcijom na početku godine, planirani budžet za 2021. godinu je 1,62 milijarde dinara, a kako je tada rečeno, najveći deo od oko 70 odsto ide na plate zaposlenih.

Milan Aranđelović, gradonačelnik Prokuplja, kaže da je praksa da se rebalans budžeta radi pri kraju godine kako bi se pozicije koje su realizovane, a gde postoji odstupanja između predračunskih i vrednosti dobijenih po javnim nabavkama, svele na realnu vrednost, a preostali novac preusmerio na finansiranje dodatnih stvari.

Najnovijim rebalansom budžet je povećan za oko 100 miliona dinara i to je novac od bolje naplate prihoda od planiranog poreza na imovinu, a samim tim smo povećali i rashod za taj iznos. Novac ćemo upotrebiti za asfaltiranje još najmanje 5 ulica do kraja godine. Svodimo polako rashode i prihode i polako zatvaramo kasu Grada– rekao je gradonačelnik Aranđelović.

Ukoliko sve bude po planu, ovogodišnje izvršenje prokupačkog budžeta biće oko 90 odsto, a predviđeni deficit je 6 odsto.

Aranđelović najavljuje da je sa početkom građevinskih radova sledeće godine planirano da se asfaltira još 10 do 15 ulica na teritoriji Prokuplja.

Inače, zbog velikog opterećenja budžeta u kome 70 odsto odlazi na plate zaposlenih, gradska vlast u Prokuplju je ove godine započela proces racionalizacije i smanjenje broja radnika kako u Gradskoj upravi, tako i u javnim preduzećima i ustanovama.

Već je u procesu likvidacije Turističko-sportski centar u kome će, uz otpremninu od 10 prosečnih plata, bez posla ostati 67 zaposlenih, a pokrenut je proces reorganizuje u JKP Hammeum u kome će neke od radnih jedinica biti izdvojene iz preduzeća, a zatim prodate zainteresovanim privatnim koncesionarima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Prokupcanin

    18:43 // 22. 10. 2021.

    Gradonacelnik je pre neki dan na lokalnoj televiziji izjavio da ce sledece godine biti asfaltirano 40 ulica, pa onda samo dva minuta kasnije kaze 20! A realno stanje je takvo da su za godinu dana uradili jednu jedinu ulicu od 150 metara. Zalosno. Grad nam izgleda kao da je u Avganistanu.

  • Ivan

    11:43 // 22. 10. 2021.

    Naravno kad idu izbori!
    Mora malo da se poradi po gradu,kako bi nazovi narod,video i zaboravio predhodno ne ulaganje!
    Propast i zatvaranje sporcke hale i još svašta nešto.....

  • Gojko

    10:53 // 22. 10. 2021.

    Čuvaj Globusu te pare za sve tužbe i sudske presude za otpuštene radnike iz TSC i ostale "viškove"koje hoćete da oterate na ulicu.
    Pravda je spora,desiće se za 4,5 godina,ali je ipak dostižna.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: