Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:54, 4. 11. 2019.

| Ekonomija

Niš ostaje i bez avio-linije do Stokholma

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
fb
"Ryanair" prizemljio još jednu liniju iz Niša; foto: FB strana Aerodrom "Konstantin Veliki"

Irska avio-kompanija Ryanair najavila je ukidanje linije Niš - Stokholm sa početkom letnje sezone. Na sajtu ove kompanije letove od Niša do glavnog grada Švedske moguće je rezervisati do 28. marta naredne godine, kada se zvanično i završava zimska, a počinje letnja sezona.

Sezona gašenja avo-linija iz Niša je u punom jeku.

Nakon što je Air Serbia ukinula svoj let do Budimpešte, Swiss najavio gašenje linije do Ciriha, Ryanair zbog, kako su rekli, monopola srpsko-arapske kompanije odlučio da do Frankfurta umesto iz Niša leti iz Banja Luke, ova kompanije je odlučila da seldeće sezone njihovi avioni ne saobraćaju ni na liniji Niš - Stokholm.

Ruta Niš-Stokholm ukida se od aprila 2020. I dalje ćemo imati najniže cene na letovima iz Niša ka Berlinu, Bratislavi, Malti i Bergamu narednog leta - rekli su u ovoj kompaniji za Južne vesti.

Oni su obrazložili svoju odluku time što, kako kažu, konstantno revidiraju svoje rute i prave sezonske planove na osnovu nekoliko faktora.

Uključujući raspoloživost baze, istorijske performanse rute i potražnju na tržištu - kažu u Ryanair-u.

Baš kako su i najavili, trenutno je moguće kupiti kartu za ovu liniju do kraja marta 2020. godine. Poslednji let je 28. marta na liniji koja je 2 godine uspešno funkcionisala.

Novinari Južnih vesti su Ryanair-u poslali dodatna pitanja u vezi ove odluke i čekaju odgovore.

Podsetimo, ovo je četvrta avio-linija bez koje ostaje niški Aerodrom “Konstantin Veliki” u svega 10 dana, a u Nacionalnoj koaliciji za decentralizaciju su ocenili da je cilj Vlade Srbije od preuzimanja niškog aerodorma bilo proterivanje “low cost” kompanija.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mica opajdaretina

    15:49 // 9. 11. 2019.

    Ryan air leti iz niša do bratislave za 9.99 eura, a air srbija iz niša leti za 53 era do ljubljane. Šta da radimo kad smo "bogati" i koristimo samo srpsko, ali ne svojom voljom

  • Luka Mitrovic

    12:17 // 5. 11. 2019.

    Iskompleksirani Beograd ne moze da podnese da se neki drugi deo Srbije razvije sam od sebe I odmah su resili da uz koncesiju Tesle caste francuze I Aleksandrom pride. Beograd je parazit koji jede celu Srbiju, na zalost samo autonomija ili nezavisnost mogu da nas spasu njihove alavosti.

  • Bice bolje

    23:15 // 4. 11. 2019.

    Cemu tenzija?! Za 25 god. kad istekne koncesija Tesle vratice se nazad kompanije i linije. Sta je to, cetvrt veka samo! :D

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: