Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:32, 28. 5. 2021.

| Ekonomija

Niški pekari odlučili - hleb skuplji za 5 dinara, pecivo za 10 %

Autor:U. K.Izvor:Južne vesti
Hleb
Poskupljuje zbog većih cena sirovina i struje; Foto: Flickr/Richard Smith

Od 11. juna cena hleba biće veća za 5 dinara, a od 1. juna pecivo skuplje za 10 %, odluka je koju su zajednički doneli predstavnici Unije pekara Niša.

Predsednik Unije Bratislav Vukadinović kaže da je poskupljenje bilo neminovno, a da su na sastanku doneli odluku koliko će ono biti, kao i od kada će se primenjivati.

U telefonskom razgovoru usaglasile su se pekare da to bude poskupljenje za 5 dinara. Od 11. juna kreće da se primenjuje nova cena. Pecivo bi trebalo od 1. juna da poskupi za 10 posto - rekao je Vukadinović.

Objašnjava da njihov cilj nisu veće cene, već nivelacija cena u odnosu na inpute koji idu u proizvodnju. Vukadinović dodaje i da su svi činioci koji idu u proizvodnju hleba i peciva veći za 20 do 30 %, te da oni ne bi uznemiravali javnost novim cenama da nisu na to primorani.

Međutim, saglasni su da sve veće cene proizvodnje stvaraju problem samoj industriji, te da bi, ako bi cene ostale iste, opstanak ove grane privrede bio doveden u pitanje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Istina

    21:43 // 31. 5. 2021.

    Sa ovim novim cenama hleba,struje,vode,komunalnih usluga,benzina,zejtina i svih ostalih namirnica,trebao bi am minimalac od 100 000 din. Ovih nedavnih 32 000 su totalno obezvredili novim posklupljenjima.

  • Paradajz turista

    16:16 // 29. 5. 2021.

    I šta sad ja da ponesem u inostranstvo kad je tamo sve jeftinije?

  • Markoni

    16:47 // 28. 5. 2021.

    Dokle vise ova poskupljenja necemo moci da ispratimo sve to, jedino ovi sto su po stranke i sto imaju prihode sa strane a ne zna se odakle..
    Mislim da ovo nema smisla a pecivo da kosta 80-90 din jedno a 1kg zita 30 dinara a brasna 50dinara a pecivo zahteva manje od 50g istog, tako da ovo nije mnogo opravdano kako porucuju.
    Ajde dosta vise narod ce preci da jede samo pilitinu iz Lidla..

    • Marko

      22:22 // 28. 5. 2021.

      Pecivo se ne sastoji samo od brašna, i ne pravi se tako što 50g istog baciš u vazduh a kifla ti upadne u otvorena usta. Mora neko da ustane u četiri ujutru da ga umesi i ispeče, a taj neće da radi za džabe.

      Neverovatno je kako svi vide samo ono što hoće da vide i što odgovara njihovim ubeđenjima. A piletini iz Lidla ništa ne fali, kome je 'leba skup.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: