Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:20, 19. 7. 2021.

| Ekonomija

Niškom JKP "Mediana" odobren kredit od 740.000 evra

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
Obezbeđeni kamioni i so za zimu
Novi kredit za "Medianu". Možda za nove kamione; Foto: JV

Iako je 2020. godinu, prema zvaničnom izveštaju, završilo kao drugo najzaduženije niško preduzeće, Javno komunalno preduzeće Mediana dobilo je odobrenje od Gradskog veća da se zaduži 740.000 evra. Kada će novac biti podignut i za šta će konkretno biti utrošen nije poznato, jer iz Mediane još nisu odgovorili na pitanja novinara.

Skoro 403 miliona dinara je bila kreditna zaduženost ovog komunalnog preduzeća na kraju 2020. godine. To je skoro 100 miliona više od trećeg najzaduženijeg Vodovoda sa oko 320 miliona dinara u kreditima.

Mediana svoju finansijsku vezanost za banke može dodatno da uveća ukoliko podigne novi kredit koji je nedavno odobrilo Gradsko veće.

Gradsko veće Grada Niša je saglasno da se JKP Mediana Niš odobri zaduženje po investicionom kreditu za nabavku opreme za obavljanje delatnosti preduzeća, u iznosu od 740.000,00 eura u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, u skladu sa Odlukom Nadzornog odbora JKP Mediana Niš broj 17293/NO/216-2 od 01.07.2021. godine - piše u odluci Veća.

Kako se vidi, reč je o investicionom kreditu koji bi trebalo da se iskoristi za nabavku opreme, ali šta je plan kupovine nije poznato. Novi v.d. direktora Ivan Mihajlović je novinarima dao mejl adresu na koju su oni pre nekoliko dana po dogovoru poslali pitanja, ali odgovora još nema.

Podsetimo, Mediana je u oktobru prošle godine imala 6 kredita za tekuće poslovanje. Tadašnji direktor Dragoslav Pavlović je govorio da ima plan da ih svede na nulu, ali neki od tih kredita, vrednosti 40 miliona dinara, su se odobravali i u prvoj polovini ove godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • da da

    13:43 // 20. 7. 2021.

    to je kredit zavrsio mikica uz ds-a taj veze svuda ima..strasan covek,veliki prijatelj hahaha

  • Novica

    08:29 // 20. 7. 2021.

    Pa sta mislite, zasto je pokupela voda i jkp za 20%. Sadje kubik vode 77 dinara a bio 65 a i cistoca. Poskupela 17%..a sta mislite zasto... Idu izbori, treba zaposliti nove glasace, zato se i dizu krediti "zaduzis se u tri p. m." a posle neka drugi vraca ili ce kupiti neko neko za sitne pare. I vodovod koji su izgradili gradjani samodoprinosom i to je njihov vodovod, ali voda tece a SNs trlja ruk

  • Aca

    08:21 // 20. 7. 2021.

    To ispada da su gubitaši treba promene...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: