Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:14, 19. 5. 2023.

| Ekonomija

Parkiranje u Prokuplju poskupljuje od 1. juna, povećan i broj parking mesta

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
parking
Novi cenovnik od 1. juna; foto: Lj. M.

Povećanje cene parkiranja u Prokuplju Skupština Grada usvojila je još 11. aprila, a uz najnoviju odluku Veća o uvođenju novih parking mesta u tom gradu, novi cenovnik stupiće na snagu od 1. juna, kažu iz koncesione firme Demetra.

Tako će započeti sat parkiranja u ekstra zoni po novom cenovniku koštati 70 dinara, u prvoj zoni 41 dinar, dok će višesatna karta stajati 600, odnosno 410 dinara.

Dnevnu kartu će Prokupčani plaćati 1.280 dinara, mesečna karta u prvoj i ekstra zoni biće 1.720 dinara, a za pravna lica ona će koštati 3.450.

Stanari u prvoj zoni mogu uzeti mesečnu kartu za 770 dinara, dok u eksta zoni takva karta košta 1.000 dinara, a oni koji žele rezervisana i specijalno obeležena parking mesta mesečno će morati da izdvoje 15.000, a u ekstra zoni ta cena će biti 20.000 dinara mesečno.

Novi cenovnik donet je na sednici Skupštine u aprilu, a na sednici Gradskog veća 16. maja doneto je i rešenje o određivanju javnih parkirališta.

Usvojene su i izmene koje se odnose se na uvođenje dodatnih parking mesta u Gradu u skladu sa zahtevima građana da se postojeći broj parking mesta proširi kako bi se omogućilo nesmetano parkiranje u Gradu, uz uvođenje izmene u pogledu trajanja ograničenja parkiranja u prvoj zoni i povećanja sa postojećih 120 minuta, na 180 minuta - saopštavaju iz Demetre.

Time će se broj od oko 250 parking mesta, na kojima se do sada naplaćivao parking, povećati na 330, a u Demetri kažu da su sve institucije u Gradu svesne generalnog problema nedovoljnog broja mesta, nasuprot broju registrovanih automobila i da se čine napori za dalja proširenja.

Obaveštavmo sve građane da ćemo implementaciju prethodno navedenih izmena izvršiti u narednom periodu do 01.06.2023. godine, od kada će promene stupiti na snagu - saopštavaju.

Sve dodatne informacije građani mogu dobiti na brojeve telefona - 027/ 324629 i 065/ 3349016.

Podsetimo, prošle godine je upravljanje i obavljanje komunalnih delatnosti oko čistoće grada, parking mesta, Tržnice i Gradskog zelenila u Prokuplju prešlo u nadležnost beogradske firme Demetra, koja je u obavezi da plaća godišnju koncesionu naknadu od 505.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Andriana Krstov

    17:24 // 21. 5. 2023.

    Da li je neko ispitao, da li su sva parking mesta zakonito obeležena, tj. da li po zakonu imaju pravo da naprave parking na državnom putu? Kao što su i uradili.

  • frigolizacija prokuplja

    17:13 // 19. 5. 2023.

    Za Uvazenog Predsednika Skupstine Prokuplja.Kako se odjednom pojavilo novih 80 parking mesta odmah posle vase likvidacije hameuma i bas to sad dajete privatniku koga ste licno vi i doveli.Pa ko je ovde vise lud,frigo majstore.Gde ti je granica,zatvorio si sportski centar,bazen,beli kamen i hameum.Pozdrav za juzne vesti.

  • Milan

    16:19 // 19. 5. 2023.

    Napre DNO

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: