Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:18, 2. 7. 2014.

| Ekonomija

Pet prevoznika za autobuske linije u Nišu

Autor:A. S. M.V.Izvor:Južne vesti
niš eksperes
"Niš-ekspres" najverovatnije ostaje na linijama koje i sada ima, arhivska fotografija

"Niš-eksperes, "Ćurdić", "Ariva Litas", "Lasta" i JP "Aerodrom" Niš poslali su ponude za 4 paketa linija gradskog i prigradskog autobuskog prevoza u Nišu.

Od svih paketa, koji su bili ponuđeni na tenderu okončanom 30. juna, najobimniji je prvi paket. U njemu su sagledane najduže gradske linije, kao što su Niška Banja - Minovo naselje, Naselje 9. maj - Ćele Kula ili Mokranjčeva - Branko Bjegović.

tender Otvaranje pristiglih ponuda u Direkciji za javni prevozTakođe, prvi paket obuhvata i većinu prigradskih linija, a jedinu ponudu za ovaj raspored linija poslao je "Niš-ekspres".

U drugom paketu su linije koje povezuju Bubanj i Durlan, kao i deo prigradskih linija, a jedini ponuđač za drugi paket je prevoznik "Ćurdić".

Treći paket ima dve gradske linije, Železnička stanica - Duvanište - Skopska i Trg K.A. - Bulevar Nemanjića - Delijski Vis, kao i 12 prigradskih linija. Jedini ponuđač za treći paket je "Ariva Litas" iz Požarevca.

U četvrtoj ponudi je skraćena “kružna” linija, kao i linije Sarajevska - Kalač brdo i Njegoševa - Donji Komren. Iako je ovo, po broju linija, najmanja ponuda, za nju je vladalo najveće interesovanje.

aerodrom Skraćena "kružna" linija bila najinteresantnija. JP "Aerodrom" u "borbi" sa Lastom, Ćurdićem i Ariva Litasom, arhivska fotografijaOsim niškog Javnog preduzeća “Aerodrom”, konkurisali su i "Ćurdić", "Ariva Litas" i beogradska "Lasta". Međutim, ni za jedan paket nema ponuda dosadašnjih prevoznika "Transprodukta" i "Lekona".  

Na otvaranju pristiglih ponuda u niškoj Direkciji za javni prevoz bili su prisutni predstavnici svih prevoznika koju su poslali traženu dokumentaciju, a kako kaže zamenik direktora Direkcije Nenad Stanković, tenderska komisija će u narednih 40 dana predložiti direktoru najbolje ponude.

Nakon odluke direktora, odobrenje mora da da i Skupština Grada. Tek nakon "aminovanja" odbornika, mogu da se potpišu ugovori sa novim-starim autobuskim prevoznicima, što bi trebalo da se desi do 1. septembra.


Opet bez klime

Kako kaže Dragan Dobrašinović predsednik Koalicije za nadzor javnih finansija, koji je vrši građanski nadzor u javnoj nabavci novih prevoznika u Nišu, kaže da je većina prevoznika uglavnom ponudila autobuse bez klime.

- Najmanje dve trećine autobusa neće imati klimu. Nišlije će praktično ući u treću dekadu 21. veka bez klimatizovanih autobusa, a sa druge strane to kasnije potencijalno može puno da košta - objašnjava Dobrašinović.

Dobrašinović dodaje da je problem bio u samom konkursu koji od ponuđača nije zahtevao klimatizovane autobuse. Naglašava da je prilikom otvaranja ponuda utvrđeno da jedan ponuđač nije imao potpunu dokumentaciju i da će o daljim koracima odlučivati komisija.

​Ovaj tekst je nastao u okviru projekta Unapređenje mehanizama odgovornosti u javnim finansijama koji Program UN za razvoj (UNDP) sprovodi uz finansijsku podršku Vlade Švedske (SIDA) bavi se podrškom istraživačkim novinarima i neprofitnim organizacijama u “potrazi za informacijama” o potrošnji javnih sredstava u Republici Srbiji. Svi stavovi i mišljenja proistekli u tekstovima istraživačkih novinara ne predstavljaju nužno stavove UNDP ili Vlade Švedske.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • igorspahic

    15:34 // 27. 7. 2014.

    Oni koji su doneli Zakon u NISU da se ukine Javni prevoz INVALIDIMA Taj mali broj ljudi je Protiv Srbije, Apo kratkom postupku bi TREBALO NJIH smestiti u PSIHIJATRISKU bolnicu u Nisu na 1 Oporavak je

  • biljana

    15:47 // 26. 7. 2014.

    Hitno promeniti red voznje ns liniji 36 jer se mnogi polasci poklapaju sa linijama 33 i 36l tako da se tokom dana ceka i po dva sata

  • lazo

    15:02 // 5. 7. 2014.

    Putnici korisnici lin.34 pošto je na toj liniji najmanja cena po km za 1/3 od cene na lini. 2 Treba da plaćaju manju cenu karte od 60 din. inače će sunvencionirati korisnike ostalih linija u gradu

    • vera

      18:40 // 8. 7. 2014.

      zašto mi na liniji 5 pa na liniji 34 nemamo u špicu prevoz na 5 minuta ako plaćamo kartu 60 din direkcija vodi računa o svojim operaterima za građane ih boli uvo čis kriminal bruka za ceo grad pljačka

    • lido

      18:45 // 8. 7. 2014.

      linija 34 ima veoma mnogo putnika u špicu ne možemo da uđemo u autobus kamoli kondukter da prođe kroz vozilo zašto se to ne proprati i da se pojača broj polaska bio bi veći prihod i nama bi bilo bolje

    • Dragan

      18:50 // 8. 7. 2014.

      Boli uvo gusku i ostale eksperte kako sebe pogrdno nazivaju ekspert postaje sinonim za nešto bezobrazno važno da oni redovno primaju dobre plate za gluposti koje sprovode dokle neznam zadnje je vreme

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: