Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 6. 8. 2021.

| Ekonomija

Po 90.000 dinara radnicima u kulturi, ugostiteljima i autoprevoznicima novac do kraja meseca

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Siniša Mali
Isplaćen novac za 777 samostalnih radnika u kulturi; foto: JV/Željko Veljković

Samostalnim stručnjacima, saradnicima i izvođačima iz različitih oblasti kulture danas je uplaćena novčana pomoć od 90.000 dinara, kaže ministar finansija Siniša Mali i dodaje da će 16. avgusta biti uplaćen novac i ugostiteljima. Krajem meseca finansijsku pomoć najavljuje i za autoprevoznike.

Kako navode u Ministarstvu, za ukupno 777 samostalnih radnika u kulturi, razvrstanih u osam udruženja kojima prošle godine nije isplaćena novčana pomoć, izdvojeno je 83,3 miliona dinara. Taj novac prebačen je udruženjima koja će ga zatim uplatiti članovima.

Kako bi bile ublažene posledice pandemije, ugostiteljima, turističkim agencijama, licenciranim turističkim vodičima, hotelima, odmaralištima i “rent a car” agencijama, kojima je jedan minimalac isplaćen u julu, drugi će biti isplaćen 16. avgusta, najavljuje Mali.

Autoprevoznici će, kako je saopšteno, petu ratu sektorske pomoći dobiti krajem avgusta, a ministar ističe da ima prostora i za povećanje plata i penzija.

Zahvaljujući dobrim ekonomskim rezultatima imamo prostora za povećanje plata i penzija, za povećanje minimalne cene rada, kao i za najnoviju meru podrške penzionerima od po 20.000 dinara. Država je tu za svoje građane i kontinuirano ih podržava i to je politika od koje nećemo odustati - navodi Mali.

Kao što je ranije najavljeno, penzioneri će u septembru dobiti po 50 evra i još po 20.000 dinara početkom naredne godine, a svim punoletnim građanima biće isplaćeno 30 u novembru i još po 20 evra u decembru ove godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan Nejic

    07:27 // 8. 8. 2021.

    ....Međutim, svi su se interesovali koji su sve pevači na spisku, te je osim Ivana Gavrilovića i Marka Bulata, 90.000 dinara dobila i Goca Božinovska, Mina Kostić, Zorana Pavić, Vanesa Šokčić, Mira Škorić, Jovana Tipšin, Beki Bekić, Jelena Broćić…...

  • Marina Novaković

    00:48 // 8. 8. 2021.

    A nezaposleni ne postoje u ovoj državi?

  • zdrav razum Srecko Sojic

    10:25 // 7. 8. 2021.

    Daju pare neradnicima koji zgrcu ogroman novac od nastupa koncerata a obicno narodu sipak

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: