Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:59, 4. 1. 2023.

| Ekonomija

Pogranične opštine Srbije i Bugarske zajedno razvijaju preduzetništvo mladih

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
konferencija
Projekat predstavljen na konferenciji u Dimitrovgradu; foto: N. F.

Kako bi pokrenuli sopstveni posao iz oblasti zaštite životne sredine, tehnologije i stila života, učenici, studenti i nezaposleni do 29 godina, moći će da pohađaju obuke i seminare u okviru prekograničnog projekta između Srbije i Bugarske, a svoje ideje kasnije će moći da prezentuju i na Sajmu preduzetništva.

Projekat “Inovacije, ideje i inicijative za mlade - i3“, sa srpske strane sprovodi Udruženje Pogled sa juga iz Babušnice, dok je za njegovu implementaciju u Bugarskoj zaduženo Udruženje Institut za teritorijalne inovacije i saradnju - ITIS iz Vidina.

Vrednost projekta je skoro 130.000 evra, u okviru kojeg će se održati trodnevni seminari i obuke sa po 20 učesnika i u Srbiji i Bugarskoj.

Predviđene aktivnosti na projektu su prikupljanje, analiza i obrada podataka na prostoru pograničnih oblasti Srbije i Bugarske vezanih za pokretanje malih preduzeća iz oblasti zaštite životne sredine, tehnologije i stila života - kažu iz Udruženja Pogled sa juga.

Nakon obuke za pokretanje poslova i prilika učesnici će imati priliku da prezentuju svoje poslovne ideje na Sajmu preduzetništva, a planirano je i pokretanje internet stranice koja će služiti za podršku prilikom pokretanja biznisa.

U sklopu sajta postojaće grupe za podršku “I3 mreža”, sve informacije oko potencijalnih problema i načina za njihovo prevazilaženje - kažu iz Udruženja.

Kako kažu iz udruženja koje sprovodi projekat, glavni ciljevi su razvoj kreiranje i popularizacija opšteg inovativnog modela komunikacije, obuke i transfera znanja, izrada platforme i mreže - i3 za obuku studenata i mladih, podsticanje inovativnosti, ideja i inicijativa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: