Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:52, 1. 2. 2019.

| Ekonomija

Poskupljuje hleb u Nišu

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Hleb
Poskupljuje zbog većih cena sirovina i struje; Foto: Flickr/Richard Smith

Od četvrtka 7. februara vekna hleba u Nišu više neće moći da se nađe po ceni od 30 dinara. Kako najavljuju iz Unije pekara Niša, hleb će poskupeti za 5 dinara. Tako će na rafovima najjeftinihi hleb biti 35 dinara.

Sve one pekare koje snabdevaju Nišlije usvojile su novu cenu hleba, a reč je o Don Donu i Žitopeku, pekari Đukić iz Blaca, Paša iz Prokuplja, Nipek i Esnafpek iz Niša, As iz Merošine. Tu su i vlasotinačka pekara Rastalnica i pukovačke pekare Crnci i Pešić.

Kako navodi Bratislav Vukadinović iz Unije pekara, ispod 35 dinara neće se prodavati industrijski pravljen hleb.

Može neko da pravi ručni hleb jeftnije, ali ovaj industrijski ne. Po Uredbi što se radi hleb, njegova maksimalna cena u maloprodaji je dozvoljena dogovorom Ministarstva trgovine u Unije pekara Srbije na 46 dinara - navodi Vukadinović.

Razlozi za poskupljenje hleba su, kaže Vukadinović, veće cene brašna i struje. Ukoliko bude novih rasta cena, ostavlja mogućnost da ova osnovna životna namirnica dodatno poskupi.

Do 46 imamo još 11 dinara, tako da se nadam da neće doći do toga da moramo da koristimo tu maksimalnu cenu, ali kažem ako se nastavi dalje poskupljenje žita i brašna moraćemo da idemo do kraja. I struje koja je poskupela za 20 % za industrijsku proizvodnju - dodaje Vukadinović.

Predsednik niške Unije pekara dodaje da se za potrebe Niša dnevno proizvede oko 100.000 vekni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • prof dr CVETKO Prvi

    17:10 // 1. 2. 2019.

    Pa , moralo je i to da bude ... onoliko zakupljenih autobusa za šetnje po Srbiji, onoliko pojedenih sendviča, mnoštva popijenih sokova ... "sve besplatno al' džabe"!
    To mu dodje kao "kad se pije -ohoho , kad se plaća- šta je to"?
    Naš narod je zaboravio ,svoju, narodnu poslovicu: "Djavo uvek dodje po svoje". I ništa ne radi - samo gleda...

  • Milan Durlan city boy

    16:26 // 1. 2. 2019.

    Taman ce povecanje plata i penzija da ode na razna poskupljenja.
    Prvo gorivo,registracija i tehnicki a onda osnovne zivotne namirnice,zatim cigare i alkohol a spremite se za povecanje poreza na imovinu i poskupljenje raznih taksi i kazni.

  • Lilica

    14:42 // 1. 2. 2019.

    Ovo stvarno nije u redu tek što su dali predlog za povećanje plata, sa druge strane odmah hleba poskupljuje, stvarno nije fer ovaj narod je godinama trpeo bahatost demokratije glasali smo za naprednjake da bi bilo bolje a ne da gledamo uživo "farbanje" prvo povećaš plate a onda odmah poskupi hleba običan narod pati i dalje ovi što su promenili dres tj. stranku sada trenutno likuju!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: