Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:12, 27. 6. 2023.

| Ekonomija

Poslovnica engleske firme sa nula zaposlenih i dva direktora gradi solarnu elektranu kod Prokuplja

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
solarni paneli
Uskoro solarna elektrana na teritoriji Prokuplja; foto: Ekonomska škola Pirot

Na površini od oko 47 hektara u ataru sela Donja Stražava nekoliko kilometra udaljenom od Prokuplja u planu je izgradnja solarne elektrane snage 40 MWac. U toku je javni uvid za plan detaljne regulacije koji će biti dostupan za građane do 8. jula.

U periodu javnog uvida, Elaborata solarne elektrane biće izložen u prostorijama JP za urbanizam i uređenje Prokuplje, ul. Ratka Pavlovića broj 2.

Stručni obrađivač Plana je "Untermolo" DOO Novi Sad. Tokom ranog javnog uvida obezbeđeno je prisustvo stručnih saradnika osposobljenih da zainteresovanim licima daju osnovna obaveštenja o planskim rešenjima i pruže potrebnu stručna pomoć radnim danima u vremenu od 8 do 12 sati - kažu u Gradskoj upravi Prokuplja.

Pozivaju sva zainteresovana fizička i pravna lica da izvrše uvid u Elaborat za rani javni uvid PDR-a solarne elektrane kao i da u toku trajanja javnog uvida dostave svoje primedbe i sugestije u pisanom obliku, Gradskoj upravi, Odeljenju za urbanizam, stambeno komunalne delatnosti i građevinarstvo, Tatkova 2, Prokuplje.

Inače, elektrana je u vlasništvu engleske kompanije Hiweenwrgy, koja ima poslovnice ne samo u Srbiji i regionu već i u ostalim zemljama Evrope i sveta, od Afrike, Kanade, SAD do Italije, Španije i Grčke.

Firma je u Srbiji registrovana u APR-u krajem 2022. godine kao Hive SPP South two doo Beograd, sa novčanim kapitalom od 10.000 dinara, a pre mesec dana promenjen je naziv Hive SPP south two doo Prokuplje sa sedištem u Prokuplju. U 2022. godini prema zvaničnim podacima u APR-u imala je nula zaposlenih.

Direktori te kompanije su engleski državljanin Timothy Giles Redpath i izvesni Bojan Bajčeta za koga na njihovom zvaničnom sajtu piše da je regionalni menadžer za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sleepy Joe

    18:42 // 27. 6. 2023.

    Firmu ne vode obični direktori. Direktor Bajčeta je svojevremeno bio finansijski direktor G17 plus što je garancija da će posao biti urađen "stručno i na korist svih građana". Predsednik Vučić je najavljivao borbu protiv korupcije, obećavao Dinkiću zatvor a danas se okružio najgorima iz G17 plus i DS. Korupcija na kvadrat.

  • Filozof

    17:12 // 27. 6. 2023.

    Verovatno se Britanska firma zove "Trotters Independent Traders" a pomenuti direktori su Derek Del Boj i Rodni ...

  • Бата Рака из Ниш

    14:07 // 27. 6. 2023.

    Ни та два директора нису запослена за стално већ на неодређено!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: