Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:32, 10. 4. 2023.

| Ekonomija

Prokupački odbornici u utorak na sednici o poskupljenju komunalnih usluga i prevoza

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Zgrada Prokuplja
Sednica Skupštine Prokuplja u utorak; Foto: Lj. M.

Ukoliko odbornici Skupštine Grada Prokuplja u utorak usvoje predloge sa dnevnog reda, usluge preduzeća koje imaju sa gradom potpisan ugovor o javno-privatnom partnerstvu poskupeće za 15,1 odsto, koliko je tražila Demetra AB zadužena za čišćenje ulica i naplatu parkinga i tržnica u Prokuplju, za 14,5 odsto usluge firme Porr-Werner & Weber za izvoz smeća, ali i 39 odsto firme Flix a bus koja ima koncesioni ugovor o prevozu putnika u javnom saobraćaju.

Osim toga, prokupački odbornici razmatraće i predlog o prodaji poslovnog prostora - lokala u samom centru Prokuplja u kome je godinama bila smeštena Gradska apoteka, a koja je nakon koncesije putem javno-privatnog partnerstva krajem 2020. godine izdata na 15 godina farmaceutskoj kući Filly Farm iz Velike Plane. lokal apoteke Na prodaju lokal u kome je smeštena Gradska apoteka; Foto: Lj. M.

Pokreće se postupak otuđenja nepokretnosti - poslovnog prostora u svojini Grada Prokuplja, a koji se nalazi u zgradi u Ulici Ratka Pavlovića Ćićka. Radi se o prostoru ukupne površine 227 metara kvadratnih, po početnoj ceni od 75.000 dinara po kvadratu, odnosno ukupne vrednosti 32.325.000 dinara - kaže se u predlogu za postupak prodaje lokala.

Odbornici će glasati za formiranje komisije od tri člana koja će sprovesti čitav postupak prodaje.


Parking u ekstra zoni među najskupljim u Srbiji

Kada i ako budu usvojene predložene izmene cena gotovo svih preduzeća u gradu, Prokupčani će u narednom periodu po predloženom cenovniku koncesione firme Demetra, koja naplaćuje parking, imati jednu od najskupljih usluga parkiranja po satu. taksisti Parking u centru Prokuplja; Foto: Lj. M.

Tako će započeti sat parkiranja u ekstra zoni koštati 70 dinara, u prvoj zoni 41, a između ostalog građani koji žive u prvoj i ekstra zoni plaćaće mesečnu kartu 1.720, dnevnu kartu 1.280, dok će oni koji žele rezervisana i specijalno obeležena parking mesta mesečno morati da izdvoje 15.000, a u ekstra zoni ta cena će biti čak 20.000 dinara mesečno.


Prevoz skuplji za 39 odsto

Iako su pre samo nekoliko meseci pobedili na tenderu za javno-privatno partnerstvo za prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju kao najeftiniji i najpovoljniji ponuđač, pred odbornicima Prokuplja sutra će se naći zahtev za linearno povećanje cena Flix a busa za čak 39 odsto. Flix a bus Flix a bus u Prokuplju traži povećanje cena od 39 odsto; Foto: Lj. M.

Takođe, predlažemo da se izvrši izmena iznosa kojim je javni partner dužan da plati koncesionaru za predviđenu mesečnu kilometražu preciziranu u konkursnoj dokumentaciji, tako što bi se iznos od 141,84 uvećao iznosom od 197,16 dinara po kilometru - kaže se u predlogu za povećanje cena.

Inače, već posle nekoliko mesci vožnje najava da će novi prevoznik rešiti problem gradskog i prigradskog prevoza u Prokuplju nije u potpunosti realizovana jer su se građani žalili da se linije po utvrđenom redu vožnje ne poštuju, meštani seoskih sredina su tvrdili da su polasci ukinuti i ponovo se suočavaju sa problemima prilikom odlaska i povratka sa posla, iz škole, od lekara.

Na sve primedbe na loš rad, iz firme Flix a bus odgovaraju slanjem zahteva za povećanjem cena od ukupno 39 odsto.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milutin

    11:13 // 11. 4. 2023.

    Sami ste tražili,glasajući za aristokratu,pa sad mirno čekajte harač.
    Inače Prokuplje je grad u Srbiji sa najskupljim komunalijama u Srbiji.

  • Milan

    20:13 // 10. 4. 2023.

    Vlasnik Flix busa je i vlasnik objekta u kome radi Dom zdravlja.Sistem su razradili,cena zakupa je podignuta do nezamislivog nivoa i za najbogatije zemlje.Pošto im to prošlo,sada dižu i prevoz koji je subvencionisan iz budzeta.Prokupčani ćute da im ne zameri ON(Beogradjanin)koji se pita za sve.Obrukasmo Gvozdeni puk,sram nas bilo.

  • Skupstina=Kupujem prodajem

    15:45 // 10. 4. 2023.

    Opet rastu apetiti i procenti frigo majstora.Krece jos jedan njegov skupstinski harac, skupstina na kojoj likvidira i prodaje,na kojoj se pune dzepovi privatnim koncesionarima.Ovo nema ni u jednom gradu Srbije niti ce biti.Predsednik skupstine je po zanimanju vozac u hitnoj,i upravo nas hitno vozi u propast,likvidaciju,bedu i privatizaciju Prokuplja.

    • Marko

      20:55 // 10. 4. 2023.

      Jel vazna vest ili frigo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: