Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:14, 15. 11. 2023.

| Ekonomija

Radi se raskrsnica kod Zelene pijace u Prokuplju, vrednost 15,5 miliona dinara

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
zelena pijaca
Radi se raskrsnica kod zelene pijace; Foto: Lj. M.

U blizini nove Zelene pijace u Prokuplju, gde se gradi i novo obdanište, u toku su radovi na rekonstrukciji i uređenju raskrsnice koje finansiraju Ministarstvo privrede i Grad Prokuplje u iznosu od oko 15,5 miliona dinara. Pored rekonstrukcije raskrsnice, u planu je i postavljanje odgovarajuće ulične rasvete.

Radovi se izvode na raskrsnici ulica Veljka Vlahovića, Kopaoničke i Kajmakčalanske i, ukoliko sve bude po planu, trebalo bi da se završe za desetak dana.

Rekonstrukcijom ovog dela biće urađen i prilaz mostu koji je nedavno završen i konačno će biti stavljen u funkciju i povezaće deo grada sa pijacom, Lidlom i obdaništem. Uradiće se nivelacija, kao i asfaltiranje pristupnih saobraćajnica - kažu u Gradskoj upravi Prokuplja.

Sredinom ove godine otvorena je Zelena pijaca koja se prostire na površini od oko 2.860 kvadrata sa 126 tezgi, 14 lokala, 3 magacina, 2 javna toaleta i jednim za osobe sa invaliditetom, upravnom zgradom i prostorijom u kojoj je smešteno obezbeđenje.

Za njenu izgradnju iz republičke kase izdvojeno je 330 miliona, a iz prokupačke oko 20 miliona dinara.

Novom pijacom upravlja i ubire prihode koncesionar iz Beograda, privatna firma "Demetra AB", koja je koncesiono ranije preuzela i naplatu parkinga u gradu, ali i održavanje zelenih površina i čišćenje ulica.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Cvetko iz Trnavu

    02:04 // 18. 11. 2023.

    NI manjeg grada - ni veće korupcije I pljačke unazad 30-40 godina.... Pogotovu u poslednjih 10-15 godina.... Lep gradić za život(sada vec na 15 minuta do Niša) uz nove puteve Koji su uradjeni, razume se... Ali opet se ubijaju, kradu,malverzacija gde god mogu, pljačkaju svi, drpaju, a policija =ništa..Samo zaustavlja za prekoračenje brzine.. E moj bato.. UŽAS. Jos platili kamere za saobracaj.tuga

  • Vlada

    23:40 // 17. 11. 2023.

    Dobro je sto se radi ali smesno da je se cekalo cele godine, a pocinje se sada po kisi i hladnoci. Hoce li i biti asfaltirano po nekom mrazu pa da se asfalt raspadne u roku od godinu dana. Kao ovo nesrecno krpljenje rupa. Celog leta im ne pada na pamet da zakrpe, a sada se setili i krpe pre neki dan po kisi.

  • Dragiša Nikolić

    19:59 // 16. 11. 2023.

    Zaista sve pohvale za lokalnu vlast i dr Laketića na trudu koji ulažu za bolje uslove života svih građana Prokuplja. Ovolika ulaganja i infrastrukturni radovi u našem gradu nisu viđeni u poslednjih 50 godina. Svakako da građani to vide i da će znati da to cene.

    • Milan

      15:54 // 17. 11. 2023.

      Zaista sve pohvale za skoro savršenu pljačku.Nigde nema njegovog potpisa,a nema odluke bez njegove usmene naredbe.Zato su na rukovodecim mestima anonimusi,zadovoljni platom,a njemu provizije.Kirija za dom zdravlja 25000Eur,182 000 eur iz budzeta da se objekat dovede nameni.Apoteka privatizovana ,prodata,kupljena,po 600eur m2...Lista SNS sve govori,niko i nisata.Nanogice upravo skinuli.

    • Ivan

      18:06 // 17. 11. 2023.

      Ma bravo Dragiša za tebe!
      Samo da znaš da ima Prokupčana koji su rodjeni u Prokuplju i odrastali u njemu!
      Oni koji vide da se u Prokuplju Ama baš ništa nije promenilo!,a ovima što su pre 20 godina došli,e njima je sigurno dosta novog u životu,jedne kasabe?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: