Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:40, 16. 8. 2022.

| Ekonomija

Raspisan tender za izgradnju letnje pozornice na Hisaru kod Prokuplja

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Hisar
Za izgradnju letnje pozornice preko 16,7 miliona dinara; foto: Lj. M.

Grad Prokuplje raspisao je javni poziv za izgradnju montažno-demontažne letnje pozornice za postavljanje na nekadašnjoj tvrđavi na vrhu brda Hisar iznad Prokuplja, a procenjena vrednost radova je 16.766.500 dinara i finansira ih Ministarstvo trgovine i telekomunikacija.

Konkurs je otvoren do 31. avgusta, kriterijum za dodelu ugovora je najmanja ponuđena cena, a predviđeni rok za završetak radova je 90 dana. tvrđava Radovi na uredjenju prostora koštali preko 40 miliona dinara; Foto: Lj. M.

Postavljanje letnje pozornice je predviđeno na zapadnoj strani utvrđenja, a čitav projekat je urađen u skladu sa uslovima koje je propisao Zavod za zaštitu spomenika kulture u Nišu. Sa završetkom svih radova, građani Prokuplja će dobiti mesto koje će biti važan deo turističke ponude Prokuplja, a montažna letnja pozornica kapaciteta 150 mesta za sedenje postaće glavno mesto za organizovanje kulturnih manifestacija - kažu u Gradskoj upravi Prokuplja.

U toku su i radovi na asfaltiranju puta ka vrhu Hisara koji su počeli ranije, ali su obustavljeni jer su radnici naišli na vredno arheološko nalazište i ostatke zidina koji, po mišljenju arheologa, dokazuju da je čitav taj prostor još neistražen i predstavlja vredan arheološki lokalitet. most radovi Most će omogućiti nastavak radova na Hisaru; Foto: Lj. M.

Nekoliko objekata i prostora na brdu Hisar proglašeno je za kulturno dobro 1961. godine, a 1983. godine je proglašen za kulturno dobro od velikog značaja za Republiku Srbiju.

Inženjerijski bataljon treće brigade Kopnene Vojske Srbije postavio je most dužine 20 metara i nosivosti 40 tona kako bi se premostio deo arheoloških iskopavanja i čitav prostor zaštitio za vreme izvođenja radova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srećko

    16:20 // 16. 8. 2022.

    A kad pocinje sa radom RB Demetra

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: