Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:20, 2. 10. 2023.

| Ekonomija

Rebalansom uvećan budžet Prokuplja za oko 350 miliona dinara

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Zgrada Prokuplja
Usvojen najnoviji rebalans budžeta; Foto: Lj. M.

U senci ostavke gradonačelnika Prokuplja Milana Aranđelovića, na poslednjoj sednici Skupštine Prokuplja u ovom sazivu, kako je najavio njen predsednik Dejan Lazić, odbornička većina usvojila je jednoglasno rebalans budžeta za 2023. godinu, kojim se projektovani budžet uvećava za preko 350 miliona dinara i iznosi 2.723.952.611 dinara. Planirani deficit je oko 80 miliona dinara.

Najnovijom rebalansom praktično je vraćen iznos koji je prethodnim rebalansom juna izbačen iz ranije planiranog budžeta.

Mi smo uradili rebalans kojim smo preraspodelili sredstva, nakon što smo sa neke pozicije oduzeli, a negde povećali sredstva. Najveći deo sredstava biće utrošen za kapitalne investicije, opredeljena su sredstva za završetak Doma zdravlja, a deo povećanja se odnosi i na tekuća davanja, poput povećanja za Socijalnu dečiju zaštitu - kažu u Gradskoj upravi.

Dodaju da će Grad Prokuplje u ovoj godini nastaviti da sprovodi planirane aktivnosti za koje je opredeljen novac i da za sada para ima, da se radi o realno planiranom budžetu u kome će najveći deo sredstava ići na infrastrukturu, završetak kapitalnih investicija i započetih projekata, te da se očekuje izvršenje budžeta između 80 i 90 odsto.

Inače, nakon ostavke gradonačelnika lokalna Skupština u Prokuplju ima rok od 30 dana da predloži novog, a to mogu učiniti najmanje 19 odbornika od 55 koliko broji lokalni parlament u Prokuplju.

Kako su izbori na svim nivoima u Srbiji najavljeni za sredinu decembra, male su šanse da će se to i desiti pa će nakon isteka zakonskog roka gradom verovatno upravljati Privremeni organ do okončanja najavljenih izbora i formiranja odborničke većine koja će predložiti svog kandidata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: