Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:14, 1. 3. 2021.

| Ekonomija

Sokobanja i Stara planina imali najviše turista na jugu tokom januara

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Sokobanja 9 jul 2020; foto: S. M
Sokobanja i u vanrednoj situaciji omiljena turistima; foto: S. M.

Broj turista koji su posetili neke od destinacija u zemlji tokom januara ove godine manji je za oko 40 % u odnosu na isti period 2020. godine, pokazuju podaci Zavoda za statistiku. Na jugu Srbije najposećeniji bili su Sokobanja i Stara planina sa skoro identičnim brojem turista, dok je najmanje ljudi posetilo Vranjsku Banju - svega 44.

Nezavidni rezultati iz prošle godine prelili su se i na ovu - pad broja turista uslovio je i pad broja noćenja, a prema statistici, naročito je opao broj stranih turista.

Podaci za januar mesec pokazuju da je najviše turista na jugu zemlje posetilo Sokobanju - 3.388 dolazaka je zabeleženo u ovoj banjskoj destinaciji, što je, prema podacima Zavoda za statistiku, tek jedan turista više od broja koji se odlučio za Staru planinu (3.387).

U Sokobanji su dominirali domaći turisti (3.230) dok je 153 stranaca posetilo ovu destinaciju u kojoj je registrovano 11.076 noćenja tokom ovog meseca.

Slični podaci su i za Staru planinu - od ukupnog broja turista svega 42 su bili stranci (3.228 domaćih), a smeštajni kapaciteti na ovoj planini zabeležili su 14.157 noćenja.

Niš je, prema zvaničnim podacima, posetilo 2.870 turista koji su imali 11.741 noćenja, a među njima je bilo 786 stranaca i 2.084 domaćih turista.

Niška Banja ugostila je tokom januara 510 gostiju sa 4.661 noćenja, a interesantno je da nijedan turista nije bio iz inostranstva.

Stranaca nije bilo ni u Vranjskoj Banji koju je posetilo svega 44 turista, a smeštajni kapaciteti registrovali su tek 497 noćenja.

U Prolom Banji gostovalo je 690 turista (133 stranaca) koji su imali ukupno 2.188 noćenja, pokazuju podaci Zavoda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    05:08 // 2. 3. 2021.

    @Marija Kad ti u sredu bude policijski čas nema ništa da posećujes ni za hleba nema da daju da se izađe

  • marija

    14:44 // 1. 3. 2021.

    Soko banju sam posetila nedavno, a sada planiram ako bude lepo vreme neki vikend uzmem autorent i posetim Staru planinu. To mi je zelja vec odavno.

  • Бабино Унуче

    14:08 // 1. 3. 2021.

    Ништа ни чудно ни неочекивано - ко још осим њих са ових простора и може да понуди било шта у туризму на једном коректном нивоу.Тиризам је једна захтевна и специфична делатност која захтева много улагања,знања,поштовања и иницијативе да би се постигао успех.Пуко лепљење ЕТНО на тараби је превара кратког даха.Конкретно-шта Нишка Бања може да послужи госту који жели да се у њој задржи пар дана.Руине

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: