Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:01, 28. 3. 2019.

| Ekonomija

Štrajk radnika Pošte u Nišu - nema pošiljki i računa

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
posta
Glavni poštanski centar u Nišu pokriva ceo Jug; foto: S. M.

Do žitelja juga Srbije neće stizati pisma, računi, paketi i druge pošiljke poslate preko Pošte, jer su i radnici niškog poštanskog centra od danas obustavili rad, pridružili se kolegama u Beogradu i Novom Sadu i traže povećanje plata.

U glavnom poštanskom centru koji se nalazi tik do Železničke stanice u Nišu radnici kažu da su stupili u štrajk i da nema slanja pošiljki dok se ne ispune njihovi uslovi.

Ovo nema nikakve veze ni sa jednim sindikatom, već smo se mi sami radnici organizovali i obustavljamo rad do daljeg - kaže jedna od radnica.

obavestenje posta Obaveštenje na šalterima u Glavnoj pošti; foto: čitalacPoštari napominju da je razlog za obustavu rada što su njihove plate ispod proseka, pa traže povećanje zarade.

Inače, na šalterima niških pošti primaju se pošiljke, a u Glavnoj pošti istaknuto je obaveštenje da je "zbog trenutnih tehnoloških problema u fazi prerade i transporta postoji mogućnost da pošiljke ne budu uručene u predviđenim rokovima.

Pošta Srbije preduzima sve neophodne mere kako bi se navedena situacija u najskorijem roku prevazišla. Koristimo priliku da se još jednom izvinimo zbog nastalih problema i molimo Vas za razumevanje - navodi se u obaveštenju koje je potpisao upravnik niške pošte.

Šalteri za uplate i isplate u niškim poštama još rade, ali se ne zna do kada jer neki od radnika kažu da će se i oni pridružiti štrajku.

Prvi su rad obustavili u petak radnici Glavnog poštanskog centra u Zemunu, a potom su im se pridružili i distributivni centri u Novom Sadu i Nišu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Filip

    09:28 // 2. 4. 2019.

    Svi treba da radimo za mnogo vece plate, i treba im povecati. Ali samo da nam kazu sta da im radimo kad mi posle ne dostave ni paket ni priznanicu nego ja treba da idem svaki dan u postu da bih proverio da li je stigao paket? Odmah taj postar da dobije otkaz?

  • Милан

    15:11 // 30. 3. 2019.

    И још једна ствар, факултетски образовани људи раде у својим струкама за 50.000 - 60.000 динара што је јако смешно ако се узме у обзир да чистачи имају око 50.000 плату. Ни један се од њих не буни, а ови без школа би да имају веће плате. Море, засуците рукаве и радите како треба и зарадите и ту плату, па после се буните а не да ја чекам на препоручено писмо 5 дана и још ја одем по њега на крају.

    • Miomir

      20:01 // 4. 12. 2019.

      Posta odavno nema svoje cistacice kao i telekom.Za njih radi privatna firma Teus i plate su ne vise od 20000-25000din.

  • Милан

    15:08 // 30. 3. 2019.

    Пре свега, и до сада како је пошта радила ми треба да штрајкујемо и бојкотујемо њихове услуге и да користимо приватне поштанске услуге које су много експедитивније него "наши" поштари. Шта они хоће, да имају плату као неко ко је завршио факултет и ради у својој струци а они могу да раде и са основном школом, јер за поштара не треба нека филозофија. Индекс плата постоји баш из тога разлога...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: