Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:30, 29. 4. 2019.

| Ekonomija

Takmičenje ugostitelja "Zalogaj juga" 1. maja na Viniku

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
zalogaj juga
Ovo takmičenje se po drugi put održava, u isto vreme i na istom mestu; foto: Z. Mirašević

Više od 70 ugostitelja nadmetaće se u pripremi specijaliteta na takmičenju "Zalogaj juga" koje će biti održano 1. maja od 10 sati na Viniku nadomak Niša.

Iz Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša koje organizuje međunarodno takmičenje u spremanju jela nacionalne kuhinje, kažu da je pripema hrane na otvorenom poseban deo srpske tradicije i kulture i danas predstavlja glavni adut juga Srbije.

Manifestacija "Zalogaj juga“ biće svojevrsni prvomajski uranak ugostitelja koji će na tradicionalan način pripremati hranu u ambijentu koji je okružen bagremovom šumom gde je smeštena bašta velikog kapaciteta za posetioce - poručuju organizatori.

Takmičenje će biti održano u etno kompleksu "Konstantinov konak“ na Viniku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kostas Gasopulos

    08:38 // 3. 5. 2019.

    Nemam informacije kako su prošli moji zemljaci Grci na takmičenju na Viniku ali bih ovim putem pozvao sve Grke u Srbiji da odvoje koji dinar i dodju da vide lepotu u kojoj su se takmičili majstori kulinarstva sa prostora Balkana. Dajte da što više o ovome zajedničkom manifestovanju kulinarskih umeća Srba i Grka govorimo, dajte da se čuje da smo zajedno jači kao što je to pokazano pre 100 godina.

  • Mihalis Emanuil

    08:33 // 3. 5. 2019.

    Ovakve manifestacije su prava osnova za eksploataciju postojećih avionskih linija na aerodromu u Nišu. Potrebno je iz meseca u mesec organizovati manifestacije u etno kompleksu Konstantinov konak na Viniku, a sve to najavljivati u evropskim gradovima odakle se brzo i jeftino stiže do Niša. To je interes svih ugostiteljskih poslenika pa valja i novac da odvoje za takve aktivnosti u inostranstvu.

  • Mara

    11:52 // 29. 4. 2019.

    Lepo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: