Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:28, 9. 10. 2019.

| Ekonomija

U Nišu za vikend prvi "Mekika fest"

Autor:V. M. R. Izvor:Južne vesti
Mekike
Jedini proizvod, osim bureka, u koji ne idu aditivi; Foto: Flick/sheep sheep

Još jedan popularan niški doručak dobija svoj festival u Nišu, pa će od 11. do 13. oktobra u Parku Svetog Save svoje proizvode izložiti mekikari. Osim što će moći da degustiraju mekike i proizvode koji idu uz ovu hranu, posetioci će moći da prate i muzički program.

Organizatori kažu da se mekike tradicionalno jedu prazne, ali da sada mušterije zahtevaju razne dodatke, pa će ponuda na festivalu biti raznolika, a posetioci će moći da probaju čak i hot-dog mekiku.

Ranije su se jele čiste - mekike "bez ništa". Sad zahtevaju sve - šećer u prahu, razne prelive. Rendaćemo kačkavalj, mazati sirom, kremom, pravićemo tuniske krofne i to je neka vrsta mekika gde odozgo ide jaje, zatim hot-dog mekika, sa viršlom - kaže predsednik sekcije proizvođača mekika Dragiša Pavlovski.

Organizatori najavljuju prisustvo desetak proizvođača mekika i krofni.

Predsednik Unije pekara Bratislav Vukadinović kaže da ovaj festival nije bio planiran, ali su uspeli da ga organizuju u poslednji čas.

Planiraju da manifestacija postane niška tradicija, kao Dani bureka, a najavljuje da će već sledeće godine biti mnogo više učesnika.

Cilj nam je da uvažimo ono što je u tradiciji našeg grada. Burek i mekika najdraži niški doručci. Na putu smo da burek brendiramo kao niški proizvod - rekao je Vukadinović.

Osim mekika, jogurta, kiselog mleka, piva i drugih jela i pića, na festivalu će biti i muzički program koji je planiran od 18 sati. Počinje programom za decu, zatim nastupaju folkloristi, a od 20:30 će di-džej puštati popularnu muziku.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Tanja

    21:47 // 12. 10. 2019.

    Kakvu muziku će puštati dj, i da li će muzički program biti sve tri večeri od 18h?

  • Срба

    18:28 // 12. 10. 2019.

    Мекике данас не вреде пет пара! Нико не уме да их прави као некад. Не вреди што су десет пута веће кад немају никакав укус и кад су све премасне и гњецаве.

  • ciric dusan

    23:04 // 11. 10. 2019.

    A sto da ne! Treba nam sto vise desavanja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: