Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:00, 26. 12. 2022.

| Ekonomija

Usvojen budžet Prokuplja za 2023. godinu, planirani prihodi i rashodi na nivou ovogodišnjih

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Prokuplje
Usvojen budžet Grada Prokuplja za 2023. godinu; foto: Lj.M.

Odbornici prokupačke Skupštine usvojili su budžet za 2023. godinu koji je projektovan na 2.411.610.631 dinara, što je neznatno veći iznos od ovogodišnjeg budžeta, koji je poslednjim rebalansom, trećim u ovoj godini, smanjen za 210 miliona dinara sa 2,6 na 2,4 milijarde dinara. Za narednu godinu planirani deficit je oko 5%, odnosno 103.500.000 koji će se pokriti prenetim neutrošenim sredstvima iz budžeta ove godine.

Obrazlažući budžet Prokuplja Aleksandar Petrović, rukovodilac Odeljenje za privredu i finansije Gradske uprave u Prokuplju, naglašava da se radi o realno planiranom budžetu u kome će najveći deo novca ići na infrastrukturu, završetak kapitalnih investicija i započetih projekata. odbornici prokuplja Najvažnija tačka današnje sednice je usvajanje budžeta za 2023.; Foto: Lj. M.

Od kapitalnih projekata za ovu godinu planirano je 33 miliona dinara za završetak Tržnice u Prokuplju, 20 miliona za izgradnju novog groblja u naselju Đurovac, 35 miliona za azil za pse, 25 miliona za nedostajaću infrastrukturu za Bolnicu, a planirana su i sredstva za izgradnju kotlarnice Sportske hale od 30 miliona dinara - neke su od stavki kapitalnih ulaganja u budžetu Prokuplja.

Deo novca iz budžeta za 2023. godinu opredeljen je i za opremu i ugradnju video-nadzora koji će građane Prokuplja u naredne tri godine koštati oko milion evra, odnosno 120 miliona dinara.

Takva odluka izazvala je kritike jednog od retkih opozicionih odbornika u lokalnom parlamentu Prokuplja Marka Ristića sa liste Zavetnika.

Na osnovu čega je procenjeno da je opravdano ulagati toliki novac u video-nadzor i kamere, ako se ima u vidu da su ulice i trotoari u gradu u katastrofalnom stanju. Pitam se da li će građani Prokuplja imati veću bezbednost ako imaju video-nadzor ili sređenu infrastrukturu. Ovim budžetom nije planirana rekonstrukcija i asfaltiranje ni jedne ulice u Prokuplju, naprotiv, izbačene su i one ulice koje su bile planirane rebalansom budžeta u ovoj godini - tvrdi Ristić.

Naglašava da u gradu postoji na desetine ulica koje su u katastrofalnom stanju, kojima je neophodna rekonstrukcija, a još više ulica koje nemaju asfalt i da je u pitanju sistematsko zanemarivanje infrastrukture grada.

Što se tiče planiranog budžeta u tekućoj godini, do kraja godine biće izvršen oko 80%.


Odbornici se pridružili humanoj akciji

Na predlog odborničke većine Srpske napredne stranke, kao i poslanice Zavetnika, današnje dnevnice odbornika biće uplaćene za lečenje Nikoline Josić i Mihajla Taskovića iz Prokuplja.

Za dvoje mališana iz Prokuplja novac je potreban za neophodne terapije i lečenja, a prikuplja se i preko Fondacije Budi human, preko računa ili slanjem SMS poruke 482 na 3030 za Nikolinu i 1363 na 3030 za malog Mihajla.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlada

    21:55 // 26. 12. 2022.

    Tako je, grad se raspada, ne sređuju se ulice uopšte, a oni ulažu 120 miliona u kamere za špijuniranje.

  • povratak otpisanih

    21:25 // 26. 12. 2022.

    Ako se po jutru dan poznaje,novi poslanik iz Prokuplja Ristic i zavetnici Prokuplja krecu u ofanzivni napad.

    • Laza

      21:54 // 26. 12. 2022.

      Nismo bas na te grane spali

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: