Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:04, 20. 1. 2024.

| Ekonomija

Više para za nezaposlene u Srbiji od februara, odlučila Nacionalna služba za zapošljavanje

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Redovi, bespotrebni
Iz Nacionalne službe za zapošljavanje kažu uskladili iznose sa indeksom potrošačkih cena u 2023; ilustracija; foto: čitalac

Nezaposleni u Srbiji primaće od februara mesečno između 31.503 i 73.029 dinara novčane naknade, dok će dnevna osnovica biti 1.407 dinara, odluka je Nacionalne službe za zapošljavanje. U odnosu na prethodnu godinu, to su viši iznosi, pošto je najniži mesečni za 2023. bio 29.278 dinara, najviši 67.871, a dnevna osnovica iznosila je 1.307,62 dinara.

Kako navode iz NSZ-a, novi iznosi usklađeni su sa godišnjim indeksom potrošačkih cena u 2023. godini, koji, prema podacima Zavoda za statistiku, iznosi 107,6.

Usklađeni iznosi primenjivaće se na utvrđivanje visine i obračun novčane naknade u skladu sa odredbom člana 70. Zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti ("Službeni glasnik RS" br: 36/09...49/21) - saopštavaju iz Nacionalne službe za zapošljavanje.

Novi, usklađeni iznosi primenjivaće se na utvrđivanje visine i obračun novčane naknade od 1. februara ove godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mbm

    05:50 // 26. 3. 2024.

    Nezaposleni ne primaju nista i to je istina. Nezaposleni, posevno ranjive grupe, nemaju gde da se zaposle, jer NSZ daje netacne informacije da ih zaposljava, a radi se o trosenju novca i donacina EU za plate direktoeu NSZ i gomili zaposlenih u NSZ. Od čega i ksko da zive nezaposleni kada nista ne primaju?! Srbija kao drzava uopste ne brine o svim tim ljudima i vara ih na surov i nedozvoljeni nacin

  • ED

    21:56 // 20. 1. 2024.

    Lepo bilo bi. Ali ne znam, ko to prima. Moj suprug bio u rat na Kosovu od prvog do zadnjeg dana - ne prima ništa. Bio je zaposlen, posle na biro (i dan-danas) - i ništa. Ni jednu ponudu od biro nije dobio, pa čak njegovu diplomu izgubili

  • Anonimus

    21:24 // 20. 1. 2024.

    To ovi što skoro dobili otkaz primaju ponešto, a nezapošljeni godinama ništa!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: