Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:40, 14. 7. 2022.

| Ekonomija

Vlada ograničila cene svinjskog mesa i marže za piletinu

Autor:T. R.Izvor:Južne vesti
Prodavnica hrana
Ograničene cene svinjske plećke, vrata i slabine; ilustracija: flickr/jarito

Vlada Srbije dopunila je danas odluku o ograničenju cena osnovnih namirnica, pa će svinjska plećka, vrat i slabina koštati manje u odnosu na prosečne cene, dok će svinjski but, čija je cena i do sada bila ograničena, u svim prodavnicama koštati jednako. Ograničene su i marže pri prodaji pilećeg mesa na najviše 10 odsto.

Prema novoj odluci, u odnosu na prosečnu cenu po kilogramu, svinjska plećka koštaće 173 dinara manje, svinjski vrat 218 dinara manje, a svinjska slabina 150 dinara manje.

Iz Vlade navode da će biti omogućena i nivelacija cene svinjskog buta, kao i da će marža pri prodaji pilećeg mesa biti ograničena na maksimalno 10 odsto.

Produžena je sa 7 na 14 dana i odluka o privremenoj zabrani izvoza evro dizela EN 590, kako bi se sprečila nestašica usled globalnog poremećaja na tržištu, kažu iz Vlade Srbije.

Na današnjoj sednici odlučeno je i da se privremeno ukinu vize za ulazak u Srbiju za državljane Egipta, s obzirom na to da se očekuje povećan broj turista iz te zemlje, kao i potencijalnih investitora.

Odluka se primenjuje pod uslovom da oni putuju u okviru organizovane turističke grupe i da poseduju potvrdu o uplaćenom turističkom aranžmanu, dokaz o obezbeđenom povratku u državu porekla i pozivno pismo turističke agencije iz Srbije koja je organizator putovanja - pojašnjavaju iz Vlade.

Državljani Egipta moći će u periodu od 30. jula do 30. septembra ove godine da ulaze, tranzitiraju i borave u Srbiji do 30 dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aloo bre ljudi

    09:05 // 17. 7. 2022.

    Pa kad je limitirano??? Kad su cene probile plafon!!!!!!

  • U Srbiji ekstra profiteri

    09:36 // 16. 7. 2022.

    Zale se matrapazi mesa.U Srbiji 1088 din svinjski but.U Nemackoj 6 evra.Sad se zale sto je ista cena 709 din =6 ev.Radna snaga 4 puta skuplja.

  • Vesele 90-te

    23:02 // 14. 7. 2022.

    Deca smo bili, secam se restrikcija.I evo sada 30 godina kasnije nista bolje, ali ovo zastrasivanje je simptomaticno. Kako se zove ta boljka?

    • S????

      16:24 // 15. 7. 2022.

      @Vesele 90-te : Zove se LUDILO i to prelazno ! Kakó i boginje !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: