Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:15, 2. 12. 2022.

| Ekonomija

Za novogodišnju dekoraciju u Kuršumliji iz budžeta 814.000 dinara

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
šetalište kuršumlija
Novi ukrasi na šetalištu u Kuršumliji; Foto: Optina Kuršumlija

Novogodišnji zlatno-crveni dirižabl visok 4,2 metra, sneško belić od 2,1 metar, LED pahulje i novogodišnja zvona sa mašnom krasiće gradske ulice u Kuršumliji, za šta je iz lokalnog budžeta izdvojeno 814.000 dinara bez PDV-a, a posao je dobila firma DBA light iz Krnješevca. Cena je u rangu prošlogodišnje u komšijskom Prokuplju.

Sredinom novembra lokalna samouprava u Kuršumliji je raspisala javnu nabavku za kupovinu novogodišnje dekoracije, a od tri poslate ponude potencijalnim dobavljačima, prijavila su se dva zainteresovana.

Procenjena vrednost nabavke bila je 833.333 dinara i do isteka roka za zatvaranje poziva stigle su dve ponude. Kako je uslov bila najmanje ponuđena cena, za naručioca je izabrana firma DBA light iz Kršenjevca, a rok za dostavljanje dekoracije je 10 dana od potpisivanja ugovora - kažu u lokalnoj samoupravi u Kuršumliji.

Dodaju da će nova dekoracija krasiti prilaz i šetalište u Kuršumliji tokom novogodišnjih i Božićnih praznika.

Opština Kuršumlija je jedina u Toplici koja je u ovoj godini odlučila da uloži novac u nove ukrase i dekoraciju grada, a prošle godine je i Prokuplje obnovilo novogodišnju dekoraciju na šetalištu u centru grada koja je plaćena oko milion dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Branka

    18:01 // 9. 12. 2022.

    Sramota za grad Kursumliju svi okolo daju novogodisnje paketice decu koji su rojeni od 1.1. 2015 a nas grad nista. Prokuplje, Blace, Leskovac,... Sramota

  • Pera

    10:24 // 2. 12. 2022.

    A zaostale dnevnice za učesnike rata 1999.god, nema para. Pošto više na novogodišnju rasvetu ne smeju da peru pare po Nišu, sada su prešli na manja mesta. Posao ne sme da trpi, rekao brat na vođu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: