Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:20, 22. 2. 2024.

| Ekonomija

Za seoski turizam 150 miliona dinara, prijave do polovine aprila

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
selo turizam KOSTA 24
Po projektu moguće je dobiti najviše 2,9 miliona dinara; Ilustracija; foto: Aleksandar Kostić

Kako bi se povećao turistički promet kroz razvoj ruralnog turizma, Ministarstvo turizma i omladine besprovatno dodeljuje 150 miliona dinara. Javni poziv za dodelu sredstava trajaće do 15. aprila, a maksimalno se po projektu može dobiti 2,9 miliona.

Pravo na dodelu sredstava imaju seoska turistička domaćinstva, salaši i etno kuće evidentirani u informacionom sistemu E-turista za dogradnju, navode iz Ministarstva i napominju da to uključuje i dodatno opremanje postojećih ugostiteljskih objekata za smeštaj.

Maksimalana visina podsticaja po projektu je 2,9 miliona dinara, uz obavezu sopstvenog učešća u iznosu od 10 odsto ukupne vrednosti investicije - navode iz Ministarstva.

Zaključuju da će 150 miliona dinara biti dodeljno kako bi se povećo turistički promet kroz razvoj ruralnog turizma i dodaju da će to ujedno doprineti i podsticanju ravnomernijeg regionalnog i lokalnog razvoja.

Javni poziv, kao i svi potrebni obrasci i instrukcije za podnošenje zahteva, objavljeni su na sajtu Ministarstva turizma i omladine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miroslav Jović

    15:10 // 22. 2. 2024.

    Caričin grad otvara novo poglavlje razvoja Lebana i toga dela juga Srbije. Taj čitav kraj ima mnogo toga da ponudi posetiocima jer je to samo jedna od destinacija oko Radan planine gde se posetioci mogu višestruko prepustiti uživanju u novim saznanjima o istoriji toga kraja ali i čistom vazduhu - primenjenoj ekologini na lokalnom nivou. Manifestacije kao što su Festival Teodora, Medjunarodni festi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: