Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:18, 19. 11. 2021.

| Ekonomija

Za zimsko održavanje puteva 12 miliona dinara iz prokupačkog budžeta

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
zimska sluzba KOSTA
Za održavanje gradskih ulica zaduženo JKP Hammeum Prokuplje; Foto: A. Kostić

Za čišćenje snega na teritoriji Prokuplja tokom predstojeće zime iz gradskog budžeta izdvojeno je oko 12 miliona dinara. O prohodnosti gradskih ulica brinuće, kao i prethodnih godina, JKP Hammeum, a čišćenje lokalnih, seoskih i puteva u brdskim i planinskim predelima poveriće se privatnicima, dok su državni putevi na teritoriji grada, ali i čitavog Topličkog okruga u nadležnosti niškog Preduzeća za puteve.

Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović naglašava da se gradska vlast pobrinula da sneg ove godine ne iznenadi nadležne službe, te da su na vreme sprovedene sve procedure oko javnih nabavki i nabavke soli, rizle i potrebne mehanizacije.

Nadamo se da predstojeća zima neće biti jaka, ali smo mi spremni i ako treba dodaćemo para kako bi svi građani sa teritorije Prokuplja imali prohodne puteve u slučaju većih snežnih padavina. Mi ćemo do kraja meseca potpisati sve ugovore sa izvođačima i uvesti ih u posao. Zbog razuđenosti terena, za čišćenje puteva van samog Prokuplja imaćemo najverovatnije tri privatnika, tako da spremno čekamo sneg – rekao je Aranđelović.

On naglašava da će gradske ulice po planu i prioritetima čistiti Javno preduzeće Hammeum, koje ima na raspolaganju 2 traktora sa raonicima, 2 kamiona cisterne sa kojima čiste, kamion sa raonikom, dok je nabavljena i određena količina soli za posipanje trotoara.

Stručni nadzor na izvođenju radova čišćenja snega sa lokalnih puteva vršiće Javno preduzeće za urbanizam i uređenje grada Prokuplja.

Inače, na teritoriji Topličkog okruga ukupno je 383 km državnog puta, od toga 227 u Prokuplju i 156 km u Kuršumliji, o kojima brine niško Preduzeće za puteve.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vojca

    21:52 // 21. 11. 2021.

    I kao svake kodine Sneg iznenadio putnu seksiju u januaru Trotoari em rupe od 20cm napada sneg oni preko njega narokaju so i slajfujes po par minuta dok napravis par koraka Gospodo prvo ocistite trotoare onda na onu povrsinu koju ocistite bacite SO :-) A sto se tice pomoci davanja para AKO Ali nemojte da ih podelite na par glava vec kupite i ulozite u nesto korisno Znam da je slatko da se DRPNE

  • Alex

    17:05 // 19. 11. 2021.

    A za koji namenu su kupljeni kamioni koje je kupilo JP za urbanizam? Za ukras?

  • Ђраган Дилас

    13:26 // 19. 11. 2021.

    Што блажа зима њима џепови пунији!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: