Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:30, 20. 11. 2023.

| Ekonomija

Za zimsko održavanje puteva na teritoriji Prokuplja 8,2 miliona dinara

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
čišćenje snega
Za čišćenje snega ove godine izdvojeno 8,2 miliona dinara; Foto: Lj. M.

Za čišćenje snega na teritoriji Prokuplja tokom predstojeće zime iz gradskog budžeta izdvojeno je 8.277.600 dinara, što je gotovo upola manje od prošle godine, kada je opredeljeno oko 15 miliona. Ovogodišnje zimsko čišćenje puteva od snega podeljeno je u pet kategorija, a rok za dostavljanje ponuda zainteresovanih izvođača je 4. decembar.

Nadležni u Gradskoj upravi su odlučili da se posebno plaća održavanje lokalnih putnih pravaca ravničarskog tipa ka selima u ataru Donja Rečica, Gornja Trnava, Bresničić, Smrdan za šta je izdvojeno 1,6 miliona dinara, u drugoj kategoriji je zimsko održavanje lokalnih putnih pravaca brdskog planinskog tipa u ataru Kruševica, Žitni Potok i Rastovnica, a to će koštati građane 2.296.500 dinara.

Treća kategorija posla čišćenja snega koštaće 1.687.500 dinara i tiče se zimskog održavanja na lokalnim putnim pravcima brdsko-planinskog tipa Džigolj i atar sela Trnov Laz, dok je za posao čišćenja i održavanja gradskih ulica izdvojeno je 1.588.100, a čišćenje trotoara, trgova, parkova i biznis industrijske (BID) zone u Prokuplju koštati 1.105.500 dinara.

Očekujemo da predstojeća zima neće biti jaka, ali smo spremni i ako treba dodaćemo para kako bi svi građani sa teritorije Prokuplja imali prohodne puteve u slučaju većih snežnih padavina. Zbog razuđenosti terena, za čišćenje puteva van samog Prokuplja imaćemo najverovatnije tri izvođača – kažu u Gradskoj upravi.

Inače, novac izdvojen ove godine za zimsko održavanje puteva na teritoriji Prokuplja upola je manji od prošle godine kada je za isti posao izdvojeno 15 miliona dinara, ali i 2021. godine kada je za tu namenu utrošeno oko 12 miliona dinara.

Stručni nadzor na izvođenju radova čišćenja snega sa lokalnih puteva vršiće Javno preduzeće za urbanizam i uređenje grada Prokuplja.

Na teritoriji Topličkog okruga ukupno je 383 km državnog puta, od toga 227 u Prokuplju i 156 km u Kuršumliji, o kojima brine niško Preduzeće za puteve.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Душан Андријашевић

    13:29 // 20. 11. 2023.

    Искрено и то је много пара за одржавање путева. Треба стадионе обновити. И у Прокупљу и у Куршумлији и у Куршумлијској бањи... И у Блацу и у Белољину(ако нема - изградити).
    Школе не треба обнављати, како је тако је. Здравствене установе не дирати. Ето, не може све.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: