Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:49, 23. 11. 2022.

| Ekonomija

Za zimsko održavanje puteva u Prokuplju 15 miliona, posao dobila i beogradska “Demetra RB”

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
čišćenje snega
Za čišćenje snega ove godine izdvojeno 15 miliona dinara; Foto: Lj. M.

Za čišćenje snega na teritoriji Prokuplja tokom predstojeće zime iz gradskog budžeta izdvojeno je 15 miliona dinara, a posao je dobilo 5 firmi iz Prokuplja i Blaca, kao i beogradska "Demetra RB" koja je pre nekoliko meseci kao koncesionar preuzela deo poslova sada već bivšeg JKP Hammeum. Posao čišćenja državnih puteva na teritoriji Prokuplja, ali i čitavog Topličkog okruga u nadležnosti je niškog Preduzeća za puteve.

Ovogodišnje zimsko čišćenje puteva od snega u Prokuplju podeljeno je u pet kategorija, pa se tako posebno plaća održavanje lokalnih putnih pravaca ravničarskog tipa ka selima u ataru Donja Rečica, Gornja Trnava, Bresničić, Beloljin, za šta je izdvojeno 3 miliona dinara, u drugoj kategoriji je zimsko održavanje lokalnih putnih pravaca brdskog planinskog tipa u ataru Kruševica, Žitni Potok, Beli Kamen i Statovac, a to će koštati građane 4,5 miliona dinara. sneg Za čišćenje snega u gradskim ulicama ranije bilo zaduženo JKP Hammeum; Foto: LJ. M.

Treća kategorija poslova koštaće 3 miliona i tiče se zimskog održavanja na lokalnim putnim pravcima brdsko-planinskog tipa Džigolj i atar sela Donja Konjuša, dok je posao čišćenja i održavanja gradskih ulica, kao i trotoara, trgova, parkova i biznis industrijske (BID) zone u Prokuplju, koje je do ove godine obavljalo ugašeno JKP Hammeum, sada podeljeno u dve kategorije pa je posebno odabrana firma koja čisti gradske ulice za 2,9 miliona, a posebno firma zadužena za trotoare i pešačku BID zonu u Prokuplju za nešto više od 1,66 miliona dinara.

Izdvojili smo dovoljno novca i pokrili sve putne pravce kako bi svi građani sa teritorije Prokuplja imali prohodne puteve u slučaju većih snežnih padavina. Nadamo se da predstojeća zima neće biti jaka, ali spremno čekamo sneg – naglašavaju u Gradskoj upravi.

Za čišćenje 383 km državnog puta na teritoriji Topličkog okruga, od toga 227 u Prokuplju i 156 km u Kuršumliji, brine niško Preduzeće za puteve.


Beogradska "Demetra RB" jedina zainteresovana za čišćenje trotoara i pešačke zone

Beogradska firma, koja je od pre nekoliko meseci koncesiono preuzela deo komunalnih usluga u Prokuplju i narednih 15 godina biće zadužena za čistoću, Parking servis, Tržnicu i Zelenilo, ove zime baviće se i čišćenjem trotoara, trgova i parkova u BID zoni Grada za 1.666.667 dinara bez PDV-a, koliko je procenjeno da će koštati taj posao za koji su oni i jedini bili zainteresovani. radnici Demetre Radnici Demetre u pešačkoj zoni u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Čišćenje trotoara, trgova, parkova i BID zone vrši se ručno ili mehanizacijom, a sav očišćeni materijal se odvozi - kaže se u opisu posla.

Do ove godine je gradske ulice i trotoare po planu i prioritetima čistilo Javno preduzeće Hammeum, a kako je ranije rečeno, to su radili sa 2 traktora sa raonicima, sa 2 kamiona sa cisternama i kamionom sa raonikom.

Te mašine su u vlasništvu Grada i nakon likvidacije Hammeuma koristiće ih novoformirano Javno preduzeće Gradski vodovod, koje se u opisu posla bavi vodovodom i kanalizacijom, kao i grobljanskim uslugama.

Ranije je precizirano da koncesionar “Demetra RB” Gradu plaća godišnju koncesionu naknadu od 505.000 dinara i to u 15 rata na 15 godina, ali se istim Ugovorom i Grad obavezuje da na ime usluga godišnje plaća 55 miliona dinara toj firmi.

Stručni nadzor čišćenja snega sa lokalnih puteva vršiće Javno preduzeće za urbanizam i uređenje grada Prokuplja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • istina ili laz,pitanje je sad

    20:40 // 23. 11. 2022.

    Pa cim su videli koliko je halapljiv predsednik nase skupstine i kako lako likvidira gradska preduzeca i ustanove privatnicima u korist,krenuli su u ofanzivu.Likvidirao inkubator centar,pa turisticko sportski centar,pa hameum.Ako ga naljute,mozda sledeci put likvidira vrtic ili biblioteku,ko zna sta nas ceka.

    • Marko

      22:04 // 23. 11. 2022.

      Još opštinu da privatizuje pa da da danemo dušu malo od velikih radnika.....

  • Zika

    10:59 // 23. 11. 2022.

    ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: