Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

07:21, 18. 1. 2024.

| Hronika

102 radnika zatražilo pomoć lekara zbog trovanja u aleksinačkoj "Magni"

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Magna kompanija Aleksinac (2)
Nakon dijagnostičke procedure, radi dalje opservacije, zadržane su dve osobe; foto: JV

Zbog trovanja lepkom u aleksinačkoj fabrici Magna pomoć lekara potražila su 102 radnika, rekao je direktor aleksinačke bolnice Goran Vidić, a njih četvoro je na lečenju u toj ustanovi. Tokom večeri i noći u Univerzitetski klinički centar Niš primljeno je šest osoba, od čega četiri žena i dva muškarca, kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Nakon dijagnostičke procedure, radi dalje opservacije, zadržane su dve osobe.

Direktor Bolnice u Aleksincu Goran Vidić kaže da su četiri radnika i dalje na lečenju u toj zdravstvenoj ustanovi.

Svi pacijenti su bili sa istim simptomima, jakim kašljem, gušenjem, grebanjem u grlu, malaksalošću i glavoboljama, a nekoliko pacijenata imalo je i stomačne tegobe - rekao je Vidić.

Magna kompanija Aleksinac (1) Nakon dijagnostičke procedure, radi dalje opservacije, zadržane su dve osobe; foto: JV Zbog teže kliničke slike šest radnika prebačeno je sinoć na toksikologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu. ;

Odmah nakon prijema, kažu u UKC Niš, svi pacijenti hitno su dijagnostički obrađeni, odmah je aplikovana terapija i uzeta je krv na analizu za toksikološki skrining.

Od svih pacijenata koji su prošli dijagnostičke procedure, u UC UKC Niš, radi dalje opservacije, zadržane su ukupno 3 osobe - dve pacijentkinje B. U. (45) i D. P. (47) i pacijent M. K. (29). Svi su svesni, komunikativni i potpuno hemodinamski stabilni. U potpuno stabilnom stanju, nakon svih odrađenih procedura, u toku noći, na kućno lečenje otpuštene su 2 osobe- pacijent S.N. (23) i pacijentkinja S.J. (25). Kada je reč o šestoj primljenoj pacijentkinji M.S. (20), ona je još odmah, nakon prijema, na lični zahtev, u potpuno stabilnom stanju otišla kući - kažu u UKC Niš.

Lekari Univerzitetskog kliničkog centra Niš su, dodaju, kako to protokoli nalažu, odmah obavestili i nacionalni centar za trovanje VMA i da su sa njima takođe bili u kontaktu tokom čitave noći.

Magna kompanija Aleksinac Nakon dijagnostičke procedure, radi dalje opservacije, zadržane su dve osobe; foto: JV Podsetimo, načelnik aleksinačke Hitne pomoći Nenad Marković je novinarima potvrdio da je u fabrici Magna u Aleksincu najverovatnije zabeleženo trovanje isparenjima lepka. Oko 30 osoba je zbrinuto u Hitnoj pomoći u Aleksincu, a simtomi koje su radnici imali, kako je pojasnio načelnik Hitne pomoći, jesu nadražaj od isparenja, mučnina, pečenje jezika i grla.

Iz Policijske uprave u Nišu su naveli da su radnici evakuisani nakon prijave trovanja oko 20 sati, kao i da je u toku rad na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti. Na terenu su pripadnici Sektora za vanredne situacije i kažu da će zajedno nastaviti da dežuraju u krugu fabrike.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    12:54 // 19. 1. 2024.

    Pa rekose samo 30...pa sad jos se javili 56 iz trece smene...lici na gasnu komoru iz hitlerovog doba i gas ciklon B...ljudi,sta se to desava,a vi cutite i idete ko crne ovce na klanje...ima li odgovornih za ovo???

  • Milena

    14:04 // 18. 1. 2024.

    Pa gde je sluzba zastite na radu, gde je zastitna oprema, gde su rukovodioci, ispasce da niko nije kriv, nije ni cudo kakvi su im rukovodioci......

  • Бата Рака из Ниш

    09:16 // 18. 1. 2024.

    Изгледа да нашли начин да нас колективно потамане?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: