Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:35, 15. 3. 2024.

| Hronika

Kamere u Prokuplju za 17 dana zabeležile 151 prekršaj

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
kamere u prokuplju
Kamere postavljene na jedinom semaforu u gradu; Foto: Lj. M.

Kamere u Prokuplju koje od 28. februara zvanično na tri lokacije mere brzinu i kontrolišu prolazak na jedinom semaforu u gradu, za samo 17 dana zabeležile su 32 prekršaja za prekoračenje brzine, a prolazak vozača na crveno svetlo čak 119 puta.

Uvođenje novih mera za kontrolu saobraćaja u Prokuplju već je pokazalo značajne rezultate, ali i ukazalo na problem nepoštovanja saobraćajnih pravila. kamere u prokuplju Kamere za nadzor prolaska na semaforu; Foto: Lj. M.

Kamere za kontrolu saobraćaja u Prokuplju koje su aktivne od kraja februara postavljene su na tri lokacije, na ulazu u Prokuplje iz pravca Niša u Ulici Ratka Pavlovića kod Srednje poljoprivredne škole i u Ulici Koste Vojinovića u blizini NIS-ove pumpe na izlazu iz Prokuplja ka Kuršumliji postavljene su kamere za merenje brzine, dok su kamere na jedinom semaforu u gradu postavljene kod Osnovne škole “9. oktobar”. Od 28. februara do 13. marta, ovim nadzorom i kontrolom saobraćaja zabeležana su 32 prekoračenja brzine i 119 prolaska na crveno svetlo - kažu u policiji u Prokuplju.

Apeluju na vozače da obrate pažnju na bezbednost saobraćaja i da poštuju saobraćajne propise i signalizaciju kako bi se povećala bezbednost svih učesnika.

Učinioci prekršaja biće sankcionisani i dobiće odgovarajuću prekršajnu prijavu, a kontrola saobraćaja na postavljenim kamerama vrši se 24 sata dnevno svakog dana u specijalno opremljenoj kontrolnoj sobi u policiji, sa stručnim osobljem koje prati situaciju na terenu.


Kontroverze oko nabavke kamera, Uspravna Srbija podnela krivičnu prijavu

Grad Prokuplje je za nabavku i ugradnju video-nadzora na svojoj teritoriji, što uključuje i sistem video-nadzora za kontrolu saobraćaja, nadzora objekta, igrališta, umreženje i monitoring centar, izdvojio 101.647.860 dinara. kamere u prokuplju Kamere za kontrolu na 3 lokacije u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Ugovor za realizaciju tog posla potpisan je sa firmom Macchina Security d.o.o iz Beograda, a zbog kako su tada rekli osnovane sumnje da je bivši gradonačelnik Prokuplja potpisao ugovor u kome je oprema za video-nadzor plaćena 4 puta više od realne tržišne cene, antikorupcijski tim Uspravne Srbije podneo je prokupačkom Višem tužilaštvu krivičnu prijavu u kojoj su tražili da se preispita ugovor, uporede cene i osudi potpisnika ugovora za koga sumnjaju da je oštetio gradski budžet za više stotina hiljada evra. semafor Čak 119 vozača prošla na crveno svetlo; Foto: Lj. M.

Inače, prema elaboratu, sistem video-nadzora je predviđen na 50 lokacija u Prokuplju i obuhvata sistem video-nadzora za kažnjavanje prolaska kroz crveno svetlo, sistem video-nadzora za kažnjavanje prekoračenja dozvoljene brzine, sistem opšteg video-nadzora i prepoznavanje tablica, sistem video-nadzora objekata, igrališta, umreženje, monitoring centar.

Ugovor sa izabranim ponuđačem zaključen je sa rokom trajanja od 48 meseci.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Veljko Matovic

    06:54 // 18. 3. 2024.

    Ne znam samo kako tim kamerama ne dosadi da gledaju u one rupe na glavnoj ulici

  • Ma šta kažeš bre

    15:24 // 16. 3. 2024.

    Jova1245 - A vi ste tam opasni vozači, zato svaki dan po neka bandera i plot iskršeni, plus po dva tri pešaka završe na ortopediju! Bolje ti je moj NIŠLIJO (mada pitanje je i ti odakle si sišao direktno na somborski bulevar) gledaj pravo, ne zevaj u komšijsko dvorište i u mobilni dok voziš makinu, što ti gu kupi tatko od njivče što prodade u selO! Muka mi je od vas!!!

    • profesor Dušan

      07:08 // 17. 3. 2024.

      Shvati da 70%udesa u Nišu izazivaju Prokupčani, VL, LE.
      vozite 20km/h gde treba 50, 50 gde treba 80, ulazite u kružni u kontra smeru, ne znate ništa.

  • Гага

    08:26 // 16. 3. 2024.

    ...у Нишу би толико прекршаја било на дневном нивоу...паркира,зауставља,ко где хоће...запреге к'о у Бангладешу...зато камере и не раде...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: