Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:32, 9. 3. 2023.

| Hronika

Lopovi u Prokuplju opljačkali salon venčanica, a ceo lokal polili uljem

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
salon
Vlasnici salona venčanica još uvek u šoku; Foto: Lj. M.

U strogom centru Prokuplja na manje od sto metara od zgrade policije, u noći između nedelje i ponedeljka je opljačkan salon venčanica, otvoren pre samo desetak dana. Vlasnici su zbunjeni i uplašeni jer, osim što je odneto 39 venčanica i napravljena šteta za koju procenjuju da je preko 40.000 evra, salon je potpuno uništen i poliven prerađenim uljem - od poda do plafona.

U policiji su potvrdili da su dobili prijavu i da su o svemu obavestili nadležno tužilaštvo, kao i da rade na rasvetljavanju ove neuobičajne pljačke, a prema saznanjima Južnih vesti, na putu do salona u stambenoj zgradi postoji bar desetak kamera i najmanje na jednoj se vidi i snimak automobila koji su lopov ili više njih koristili za pljačku. salon Od poda do plafona salon posipan uljem; Foto: A. P.

Sve što smo imali i što smo godinama štedeli, sada je uništeno. Praktično moramo sve iz početka, napravljena je velika šteta - priča za Južne vesti Dragica Pavlović, vlasnica salona venčanica.

Kaže da je u nedelju uveče ona bila u salonu, a da je potpuno uništen lokal i ukradene venčanice primetila njena majka koja je ujutru došla i imala šta i da vidi. kamere Najmanje desetak kamera postoji u tom delu grada; Foto: Lj. M.

Ono što je čudno je da na vratima, ni našim od stana, ni ulaznim vratima zgrade koja se zaključavaju, ne postoje tragovi obijanja. Bukvalno ispada kao da je neko imao ključ, iako je baš iz bezbednosnih razloga promenjena brava ulaznih vrata i ključ imaju samo stanari, a mi smo ulazna vrata salona zamenili neposredno pre otvaranja. Postoje i snimci kamera, očekujemo da policija pronađe počinioce koji su nam napravili ogromnu štetu, jer i ono što nije ukradeno, posipano je i uništeno uljem - kaže Pavlovićeva.

Dodaje da ona i njen suprug nemaju neprijatelje i da ne znaju ko bi mogao ovako da im napakosti, ali i da su nakon ovoga zabrinuti i za svoju, kao i bezbednost svoje maloletne dece. salon Salon gotovo potpuno uništen; Foto: A. P.

Ne znamo više šta je sledeće i šta može da nas snađe. Bukvalno je neko čekao da otvorimo i da nam sve uništi. Očigledno je da smo nekom zasmetali, ali mi ne možemo da znamo kome. Verujemo da će policija naći lopove, bili su forenzičari, postoje kamere. Nama svaki dan znači da ih uhvate jer se nadamo da će možda i pronaći deo ukradenih venčanica kako bi nadoknadili deo štete - kaže Dragica.

Kako je salon otvoren pre desetak dana, mali broj ljudi je i znao da u toj zgradi postoji salon venčanica, a vlasnici još nisu postavili ni reklamu. Ipak, uz pomoć društvenih mreža i prijatelja, uspeli su da za kratko vreme privuku mušterije. salon Ono što nisu odneli, lopovi su potpuno uništili; Foto: A. P.

Već sam imala 10 zakazanih venčanica, sa potpisanim ugovorom. Sada moram da se snalazim i da nekako ispoštujem te mlade devojke, posao je krenuo lepo, nadali smo se da ćemo od ovoga moći da živimo i izdržavamo porodicu jer ni ja, ni suprug nigde ne radimo. Pazite bezobrazluk lopova, otključali su vrata, uništili i pokrali salon i opet sve uredno zaključali. Navodno, niko ništa nije video - tvrde vlasnici salona.

Dodaju i da se radi se o skupim venčanicama i sada pokušavaju da se snađu i da ispoštuju već zakazane termine za iznajmljivanje. Istrajni su ipak da neće odustati od tog posla i da će ponovo krenuti ispočetka, te da će salon venčanica i dalje biti njihov izbor i posao od koga će izdržavati porodicu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola Petrović

    17:00 // 11. 3. 2023.

    Paklena pomorandža, dotle smo dogurali kao društvo, a posle???

  • Pffff

    23:19 // 9. 3. 2023.

    Reket koji je sve cesci u ovom gradu, lagano sam bio u restoranu u Prokuplju gde je doso neki lik pod gasom i trazio od zaposlenog mesecnu pretplatu inace znaju sta ce da se desi sa lokalom. Vecina vlasnika lokala kazu da placaju reket ali nije neka suma i eto bitno da ih ne diraju. A ovi isti imaju ljude u policiji koji ih cuvaju i to je to. Radis posteno i niko te ne stiti, sve cemo morati sami.

    • Miloš

      10:48 // 10. 3. 2023.

      Čuo sam sličnu priču za Prokuplje, samo nije restoran u pitanju. Prokuplje gore nego Las Vegas u davna vremena...

    • Burek

      02:04 // 11. 3. 2023.

      Tacno je za reket a policija samo zna da kaznjava za svetla, pojas prekoracenje i slicno sto bi se oni zamarali da odrade jednu prostu analizu i uzmu otiske prstiju oni ni ne umeju to da urade..

  • Bake

    18:59 // 9. 3. 2023.

    Mozda se neka ostavljena devojka vodila onom "ako se ja necu udati, nece ni druge"!
    Svakako za osudu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: