Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:41, 28. 8. 2015.

| Hronika

Metalnim štanglama pretučen NVO aktivista i kolumnista "Južnih vesti"

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
ninic.jpg
Ninić smatra da je pretučen zbog svoje višegodišnje borbe protiv korupcije; foto: Tviter nalog Ivana Ninića

Direktor Centra za vladavinu prava i kolumnista “Južnih vesti” Ivan Ninić pretučen je metalnim štanglama sinoć na ulazu u stambenu zgradu u Beogradu. Kako smatra, pretučen je zbog svoje višegodišnje borbe protiv korupcije.

Kako sam kaže na svom Tviteru, Ninića su sinoć oko 23:30 na ulazu u zgradu mučki pretukla dvojica mladića u trenerkama i sa crnim kačketima.

Kada sam prošao pored njih, čuo sam da nešto šuška u žbunju i tada sam video da odatle vade dve metalne šipke. Napali su me i brutalno me udarali. Sada imam podliv ispod oka, modrice na butnoj kosti i povredu desnog ramena. Prijavio sam slučaj policiji i otišao do urgentnog  - rekao je Ninić za UNS.

Ninić smatra da je napadnut zbog rada na na razotkrivanju korupcije.

Ninić je u martu 2015. godine osnovao nevladinu organizaciju “Centar za vladavinu prava” koja planira da objavljuje istraživačke priče, a pre toga je 4 godine radio na portalu “Pištaljka”.

Bio je i savetnik u kabinetu ministra Saše Radulovića, a od 2008. do 2012. godine je bio politički angažovan u Srpskoj radikalnoj stranci.

Kolumnista je "Južnih vesti" od 2011. godine.


UNS i NUNS: Najstrože kazniti napadača

Iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije najoštrije osuđuju sinoćnji “divljački napad” na Ninića i traže od nadležnih da identifikuju i kazne napadače.

Podsećamo da je za ugrožavanje sigurnosti novinara zaprećena kazna od 6 meseci do 5 godina zatvora - navode u NUNS-u.

Oštre kazne za napadače traže i iz Udruženja novinara Srbije, i napominju da napad na ovog novinara predstavlja pretnju srpskom istraživačkom novinarstvu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Difovac

    19:54 // 29. 8. 2015.

    APSOLUTNA podrska novinaru! Nebitno je da li je clan neke stranke ili ne, stagod bio razlog napada NE POSTOJI OPRAVDANJE NI U LUDILU ZA BILO KAKVO PREBIJANJE.

  • Ahm

    21:37 // 28. 8. 2015.

    I ,Blagojevicu,ovi bas ne nose crne i smedje kosulje,ali,podsecaju li te na izvesni pokret iz tridesetih godina proslog veka?Oces i dalje da cutis?Jel sledeci put treba da ubiju nekog da bi digli glas?

  • Vojvoda

    19:30 // 28. 8. 2015.

    Ovo je vec drugi vas novinar koji dobija batine.Mislite da je vreme da pocnete ozbiljno da pisete u kakvom radikalskom mraku zivimo??

    • NekoIzMase

      20:56 // 28. 8. 2015.

      Gospodin je do skoro bio clan te stranke.

    • Marko Stojanović

      10:49 // 30. 8. 2015.

      Kakav radikalski mrak tripujes?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: