Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:16, 16. 3. 2023.

| Hronika

Na parkingu u Prokuplju istakali gorivo iz rezervoara, oštećeno nekoliko automobila

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
parking
Parking gde su lopovi krali gorivo; Foto: Lj. M.

Vozila na parkingu u delu Prokuplja na Carini prethodnih noći bila su na meti lopova koji su istočili gorivo iz nekoliko automobila, tako što su ispod rezervoara bušili rupe. Iz policije i Osnovnog tužilaštva nisu odgovorili koliko su primili prijava oštećenih građana, a kako saznajemo, to nije prvi slučaj da se na taj način krade gorivo i da je toga bilo i ranije na različitim lokacijama u gradu.

Koliko su tačno litara goriva lopovi ukrali teško je utvrditi, ali je za vlasnike oštećenih automobila napravljena je veća šteta, jer sada za zamenu rezervoara treba izdvojiti i po nekoliko stotina evra.

Bojan Ilić, vlasnik “golfa”, jedan je od oštećenih koji živi u kući koja se graniči sa parkingom, a njegov auto je bio parkiran na 5 metara od prozora sobe u kojoj spava. auto Ilić pokazuje kako su lopovi ukrali gorivo; Foto: Lj. M.

Ništa nisam čuo, ni video, bukvalno mi ja auto parkiran uz prozor. Ovaj prostor je osvetljen uličnim sijalicama toliko da se noću sve vidi, ne znam ko je mogao da bude toliko drzak da na ovakav način krade jer, da bi istočio gorivo, mora da prođe određeno vreme, a sve to je posle trebalo da se sipa u kanistere - kaže Ilić.

Dodaje da nije ni primetio da nešto nije u redu sa automobilom sve dok nije seo i krenuo da vozi. rezervoar Lopovi izbušili rupu u rezervoaru; Foto: Lj. M.

Tada sam video da mi se kazaljka za gorivo ne pomera, ali sam pomislio da se možda zaglavila. Ipak, odmah sam svratio na pumpu i hteo da sipam za 5.000 dinara jer sam krenuo u selo. Kada je radnik počeo da sipa, posle nekog vremena primetili smo da gorivo teče ispod auta. Ni tada nisam pomislio da je neko istočio gorivo, već sam sumnjao da je možda neko crevo puklo. Kada sam se sagao ispod auta, video sam rupu u rezervoaru - priča Ilić za Južne vesti.

Kaže da on nije jedini čiji je auto oštećen i da su se i drugi ljudi žalili i sve prijavili policiji, a jedan od njih je i njegov komšija Dragan Grbić iz Prokuplja. automobil nafta Nafta pored automobila iz koga su lopovi istočili gorivo; Foto: Lj. M.

Pošao sam sina da odvezem na posao, seo u kola "citroen picaso", dao kontakt, kada mi je pokazalo da je nizak nivo goriva. Znao sam da mi je bio gotovo pun rezervoar, izašao sam iz auta i pogledao okolo. Video sam tragove goriva i izbušen rezervoar. Odmah sam prijavio policiji, moj auto je bio na par metara udaljen od Ilićevog kome se isto desilo - kaže Grbić.

Iz policije nisu odgovorili na pitanje koliko je tačno automobila oštećeno i iz koliko njih je istočeno gorivo, ćute i u prokupačkom Osnovnom tužilaštvu, a nezvanično saznajemo da to nije prvi slučaj da se na takav način krade gorivo.

Da li je policija identifikovala kradljivce i šta se radi da bi se pronašao počinilac ili više njih, za sada nema informacija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan Z

    19:26 // 16. 3. 2023.

    Meni izbušen rezervoar pre neke noći u ulici Kraljevića Marka u Nišu. Dve pravilne, koncentrične rupe fi 10 mm... Strašno...

    • Duci

      13:04 // 17. 3. 2023.

      Tamo je tako odvajkada. Samo što su se ranije obijali čepovi i gorivo izvlačilo preko nalivnog creva. Kod novijih kola to ne može, pa se buše rezervoari.

  • Marjan

    18:21 // 16. 3. 2023.

    Grota je da policija juri lopove. Ipak su oni kao i sudije zaduzeni da primaju plate od poreskih obveznika.

  • Ljupca pampur

    16:29 // 16. 3. 2023.

    Tek ce bude kad se jos namnoze

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: