Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:46, 12. 6. 2019.

| Hronika

Nova hapšenja u Aleksincu zbog prodaje grčkog voća kao da je srpsko

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
breskve
Još jedno hapšenje zbog prodaje grčkog voća kao da je srpsko; Foto: Flickr/Jackson's Orchard

Nekoliko meseci nakon hapšenja petorice zbog prodaje grčkog voća kao da je srpsko, policija u Aleksincu uhapsila je još petoricu. Sumnjiče se da su nektarine i breskve lažno predstavljali kao da su rasle u Srbiji i prodavali ih u Rusiji, navode u saopštenju, a sumnjaju da je akciju ponovo organizovao direktor jedne aleksinačke firme i omogućio zaradu od oko 100 miliona dinara.

Odgovorno lice privrednog duštva Citrum iz Aleksinca, 41-godišnji S. S. uhapšen je, navode u policiji, jer se sumnja da je organizovao uvoz voća od dobavljača iz Grčke, skladištio ga u firmi Coja promet, lažno ga deklarisao i prodavao kao da su domaći proizvodi.

Uhapšena fizička lica se terete da su mu fiktivno prodavala voće i tako mu omogućili da izradi lažnu dokumentaciju i uvezene nektarine i breskve prikaže kao robu domaćeg porekla. Sumnja se da je S.S. ovako pribavio privrednom društvu Coja promet protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 104,86 miliona dinara - dodaju u saopštenju.

Osim 41-godišnjaka za koga se sumnja da je organizovao da se voće iz Grčke prodaje u Rusiji kao srpsko, uhapšeni su i 23-godišnji I. A, 38-godišnjak V. N, 32-godišnji S. K. i 59-godišnjak M. K.

U policiji dodaju da su akciju hapšenja sproveli u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, a osumnjičeni se terete za krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i pranje novca.

Podsetimo, i pre 3 meseca uhapšeno je petoro ljudi, a među njima i odgovorni u dve aleksinačke firme, jer su izrađivali lažnu dokumentaciju kao da je srpskog porekla i prodavali je u Rusiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nisliski mohikanac

    00:55 // 13. 6. 2019.

    U sto marke da ce i sledece godine isto da rade

  • Gavra

    16:34 // 12. 6. 2019.

    Ove hapse dva puta godišnje i nikom ništa. Prošle godine su prodavali zaražene nektarine.

  • Овца за шишање

    13:20 // 12. 6. 2019.

    Православна трансверзала - продаја грчког воћа Русима, преко Србије.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: