Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:27, 23. 11. 2021.

| Hronika

Paljenje auta prokupačkom inspektoru još bez sudskog epiloga, slučaj zastareva za 2 meseca

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
zapaljeni automobil
Zapaljen auto inspektora policije u Prokuplju januara 2016. godine; Foto: Lj. M.

Ukoliko se za manje od 2 meseca ne donese pravosnažna presuda, slučaj paljenja automobila prokupačkom policijskom inspektoru iz 2016. godine biće zastareo, potvrdili su za Južne vesti iz Tužilaštva u Prokuplju. Suđenje dvojici osumnjičenih u Osnovnom sudu imalo je oko 70 podnesaka i dopisa i stalno se odlagalo, a poslednje ročište zakazano je za sutra.

Policija je nekoliko meseci nakon paljenja uhapsila trojicu osumnjičenih, od kojih je jednom podneta krivična prijava za izazivanje opšte opasnosti i dvojici saučesnika za pomaganje prilikom paljenja automobila. Svima je tada određena mera pritvora do 30 dana zbog mogućnosti uticaja na svedoke, a nakon toga su pušteni da se brane sa slobode. sud u prokuplju U prokupačkom sudu za 2 meseca preti apsolutna zastarelost za 2 od 3 osumnjičena; Foto: Lj. M.

Za prvoosumnjičenog R. M. protiv koga se vodi postupak za izazivanje opšte opasnosti iz člana 278 st.1 zaprećena je kazna zatvora do 5 godina i njemu apsolutna zastarelost nastupa za 10 godina, ali je drugooptuženima F. I. i M. Š koji su osumnjičeni za pomaganje pri izvršenju dela zaprećena kazna zatvora do 3 godine i za to delo nastupa apsolutna zastarelost za 6 godina. To znači da, ako je delo izvršeno 22. januara 2016, ukoliko se do 22. janura 2022. godine ne donese pravosnažna presuda, protiv njih dvojice će po zakonu biti obustavljen postupak – komentariše advokat Marko Krstić.

Oštećeni inspektor prokupačke policije Dejan Stošić ističe da je u ovom slučaju pravda spora, ali se ipak nada da će biti dostižna i da će se na kraju otkriti i kazniti svi koji su učestvovali u paljenju njegovog automobila.

Sumnjam da je osnov za paljenje mog automobila događaj iz 2015. godine kada sam kao inspektor na poslovima suzbijanja narkomanije uhapsio F. I. iz Prokuplja tokom primopredaje opojne droge heroin, a koji je nakon toga i osuđen na kaznu zatvora na 3 godine i 1 mesec – ističe inspektor Stošić.

Privatni "audi A4“ koji se nalazio u ulici ispred njegove porodične kuće u požaru je pretrpeo gotovo stoprocentnu štetu jer je podmetnut u prednjem delu, pa je motor potpuno izgoreo. Odmah nakon uviđaja nije bilo sumnje da je požar namerno izazvan.

Inspektor koji tada bio vođa grupe za suzbijanje narkomanije i bavio se hapšenjem osumnjičenih dilera droge u svim važnijim akcijama presecanja lanca trgovine narkoticima na teritoriji Toplice, zamerio se mnogim lokalnim kriminalcima.

Međutim, nedugo nakon toga on je ne svojom voljom smenjen i prebačen na drugo radno mesto u policiji.


Pištolj i bejzbolka u kolima ispred suda

Odmah nakon jučerašnjeg suđenja, na parkingu ispred zgrade prokupačkog suda policija je pretresom "mercedesa" pronašla pištolj i bejzbol palicu i oduzela od vlasnika automobila, inače člana porodice jednog od okrivljenih.

Policijska uprava u Prokuplju je o ovome obavestila Osnovno tužilaštvo u Prokuplju. Lice nije imalo dozvolu za držanje oružja – kažu u tužilaštvu.

Kako dodaju iz Tužilaštva, o vrsti oružja i da li se radi o funkcionalno ispravnom oružju utvrdiće se balističkim veštačenjem.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Da li je inspektor zapao u neki krimal

    19:47 // 24. 11. 2021.

    Da nije mozda inspektor usao duboko u kriminal? Mozda je imao neku viziju ?

  • bas mi zao

    14:12 // 24. 11. 2021.

    a odakle mu tako skup auto,lizing ili kredit..mito?

    • Blixky

      13:19 // 16. 12. 2021.

      Ovaj ti auto ne vredi 3000

  • M.R

    13:25 // 24. 11. 2021.

    Evo nisam znao da se sam odrekao mesta inspektora :D rekao bih da je smenjen! Znamo svi i o dotičnom svasta, nije nista pošteniji od osumljicenih

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: