Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:19, 5. 6. 2014.

| Hronika

Oteo taksistu pa bacio bombu na policiju

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
taksista-pokazuje-gelere.jpg
Ljubiša je iz ovog taksija bacio bombu na kruševačke policajce

Prokupčanin Ljubiša A. (36) koji je odslužio zatvorsku kaznu za ubistvo čoveka koga je isekao na komade, u Prokuplju je oteo taksistu i naterao ga da ga vozi do Kruševca, gde je iz vozila bacio bombu na policijsku blokadu i ranio 2 policajca. 2 Nikola pokazuje tragove gelera po autu

Drama je počela juče pre ponoći u Prokuplju. Ljubiša A. najpre je pozvao dvadesetrtogodišnjeg taksistu Nikolu Gopića, koji ga je i ranije vozio, rekao mu da hoće u Kruševac i da namerava da se ubije.

- I ranije sam ga vozio, pa mi nije bilo ništa čudno. Kada sam došao po njega oko 23:30, svratili smo prvo u jednu napuštenu kuću u prokupačkom naselju Đurevac u koju je Ljubiša ušao. Kada je izašao, pokazao mi je ručnu bombu i rekao da ga vozim.

Iako je video bombu Nikola nije mogao ni da zamisli da je to tek početak i da će ovaj put imati neverovatan filmski kraj.

- U međuvremenu smo stajali još kraj jedne kuće i tada je naišla policijska patrola. Rekao sam im da ima bombu, a oni su mi rekli da nastavim da vozim i da će da nas prate - priča taksista za Južne vesti.

Taksista je nastavio da vozi sve do Blaca, pod pretnjom bombom iz koje je osigurač već bio izvučen. Ljubiša A. upozorio ga je da ako vidi policiju - ne staje.

O tome šta se dešava Kruševačka policija dobila je dojavu od kolega iz Blaca. Očekivali su taksi vozilo i pripremili zasedu, jer su saznali da je putnik naoružan, da je taksistu oteo i naterao ga da vozi.

Na putu je napravljena blokada, pa vozilo koje dolazi iz pravca Prokuplja nije moglo dalje.

Kada je taksi morao da stane i Ljubiša video da je u zasedi, Nikoli je rekao da izađe i bacio ručnu bombu u pravcu policajaca. Dva policajca tada su lakše povređena, dok je treći povredio ruku kasnije prilikom hapšenja.


Robijao zbog teškog ubistva

Ljubiša A. (36) nedavno je pušten iz zatvora zbog teškog ubistva Milisava Ristića iz Prokuplja, koje je počinio 1998. godine.

On je nesrećnog čoveka isekao na komade, a pored kazne od 14 godina zatvora zbog tog ubistva, trebalo je da "odleži" još 2 godine za druga krivična dela.

Po računici, trebalo je da izađe iz zatvora tek 2015. godine, ali je pušten godinu dana ranije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivana Petkovic-Ratkovic

    09:59 // 8. 6. 2014.

    to samo govori koliko nam je sudstvo u haosu.....niko nista nezna i na kraju nabiju iole normalnog coveka u nase zatvore da bi ga posle pustili na slobodu psihicki unakazenog...oni treba da odgovaraju

  • razocarana

    00:44 // 7. 6. 2014.

    A vi ste videli kako ga je sekao,imate slike,sta?Strasno je sto se dogodilo,ali gde je pitanje odkud njemu bombe ko je budala koja mu ih je prodala?Jer to se ne nalazi na ulici.Nas zakon je NULA NULA

  • Milan

    10:14 // 6. 6. 2014.

    Kakvi su uslovi u zatvorima ovo se i dobro zavrsilo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: