Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:57, 21. 1. 2020.

| Hronika

Privatnom prevozniku lomljena stakla na autobusima u Prokuplju i Nišu

Autor:Lj. M, J. A.Izvor:Južne vesti
Slika namernog divljackog lomljenja stakla

Više puta su prošle i ove godine lomljena stakla i šoferšajbne na autobusima privatne beogradske firme Flix a Bus, a incidenti su prijavljeni policiji u Nišu i Prokuplju koja traga za napadačima. U firmi sumnjaju da su napadi naručeni i da neko time pokušava da ugrozi njihovu saradnju sa kompanijom Leoni, čije zaposlene prevoze na posao.

slika namernog lomljenja sofersajbne  na autobusu ispred hitne pomoci u prokuplju 09.01.2020 U šest napada na autobuse ove firme, dva u 2019. i četiri u 2020. godini, pomoljena su prednja i zadnja šoferšajbna, bočno staklo na vratima i srednje staklo i procena je da su oštećeni za više od 800.000 dinara. U firmi Flix a bus kažu da je u pitanju sistematsko uništavanje njihove imovine, kao i da je šteta nemerljiva - oštećenim autobusima ne mogu da rade dok se ne poprave.

Tvrde da su se u poslednjih nešto više od godinu dana napadi dešavali na različitim lokacijama u Nišu i Prokuplju, te smatraju da se radi o nečijoj nameri da im se onemogući da izvršavaju ranije ugovorene poslove. Napade povezuju i sa time što sarađuju sa kompanijom Leoni u Prokuplju. slika namernog lomljenja sofersajbne  u mestu recica kod Prokuplja 09 01 2020

Početkom juna 2019. godine naša kompanija je uspostavila poslovnu saradnju sa kompanijom Leoni u Prokuplju za prevoz njihovih zaposlenih za fabriku u Prokuplju. Tada počinju i naši problemi sa oštećenjima vozila na način da se u periodu od mesec dana krenulo sa divljačkim lomljenjem stakala na autobusima koji su nekad bili u pokretu, a nekad parkirani i spremni za prevoz zaposlenih, a sve sa ciljem da naša kompanija ne izvrši preuzetu ugovorenu obavezu prema kompaniji Leoni i samim tim ne preveze zaposlene u predviđenom terminu – kaže direktorka firme Milena Stanković.

Direktorka tvrdi da je reč o orkestriranim napadima kojima neko želi da naruši ugled kompanije, ali i da ugrozi saradnju sa Leonijem, a tvrdi da je, pored napada koji su prijavljeni policiji, bilo i incidenata koje nisu prijavili. slika namernog lomljenja sofersajbne u mestu babotinac kod prokuplja 09 01 2020

Radi se o još tri autobusa na kojima su pre 3 meseca takođe polomljena stakla, ali te događaje nismo prijavili policiji, jer su ta vozilima morala da prevezu zaposlene, s obzirom da tada nismo imali druge rezervne autobuse - kažu u Flix a busu.

Policiji u Prokuplju je prijavljeno da su 9. januara ove godine na različitim lokacijama polomljena vetrobranska stakla na tri autobusa jednog privatnog preduzeća, kao i da je u junu prijavljeno da je nepoznata osoba na putu Reljinac - Jugovac kamenom gađala autobus ove firme kao i da je tada oštećeno vetrobransko staklo. autobus Polomljeno staklo na autobusu parkiranom na trosarini kod elektronske industrije; Foto: Privatna arhiva

Policija je i u ovom slučaju izašla na mesto događaja, obavila razgovor sa vozačem i putnicima autobusa, obavestila tužilaštvo i radi na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja - navode u policiji.

Napadi u Nišu prijavljeni su 11. januara ove godine u blizini benzinske pumpe u Niškoj Banji, kao i incident koji se dogodio 30. juna 2019. na parkingu ispred bivše Elektronske industrije.

U prokupačkoj i niškoj policiji kažu da su o incidentima obavestili Osnovno javno tužilaštvo koje se izjasnilo da ima elemenata krivičnog dela - uništenje i oštećenje tuđe imovine i dodaju da još tragaju za napadačima.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Merosinac

    16:31 // 21. 1. 2020.

    Možda bojzi zna?

  • Mara

    15:34 // 21. 1. 2020.

    Narod izgubio svaku kontrolu.

    • Ivko

      18:28 // 21. 1. 2020.

      Tek će, a onda neće da bude dobro za sve.

    • PESIC

      09:40 // 25. 1. 2020.

      Pa nece bato 80 autobusa da se kupe posteno za par godina Posle kazu Amerika obecana zemlja MORE Srbija je raj za LOPOVE ... Ima se u setku jospara zamenice se stakla ....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: