Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:15, 27. 3. 2024.

| Hronika

Uhapšena organizovana kriminalna grupa, među članovima i Aleksinčani

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
3 (1)
Prodavali drogu i oružje u Danskoj, pa tim novcem kupovali i gradili nekretnine u Srbiji; foto: MUP Srbije

Zbog sumnje da su prali novac tako što su u Danskoj prodavali drogu i oružje, pa tim novcem kupovali i gradili nekretnine u Srbiji, uhapšeni su članovi organizovane kriminalne grupe, među kojima su Beograđani i Aleksinčani.

1 (1) foto: MUP SrbijeKako navode iz MUP-a, uhapšen je 44-godišnji P. D. kao organizator kriminalne grupe, kao i njeni pripadnici J. P. (48) i A. S. (40).

Krivične prijave podnete su protiv još dvojice organizatora - 40-godišnjaka i 49-godišnjaka koji žive u Danskoj, kao i protiv 51-godišnje žene koja takođe živi u inostranstvu.

Iz policije sumnjaju da su oni u periodu od 2019. do 2021. godine u Danskoj nabavili, transportovali i prodali ukupno oko 770 kilograma droge, pretežno kokaina, kao i da su nabavili, držali, predali i prodali veliku količinu municije i vatrenog oružja različite vrste i kalibra.

Tako su “zaradili” oko 2.667.000 evra i tim novcem, čije su poreklo lažno prikazivali u Srbiji, kupovali su i gradili nekretnine, ali i finansirali luksuzan način života, navode iz policije.

Kako se sumnja, prema unapred donetom planu organizatora OKG, osumnjičeni su prenosili gotov novac iz Kraljevine Danske, vršili konverziju i prenos imovine, lažnim prikazivanjem činjenica o poreklu novca kupovali nekretnine, ulagali u izgradnju nekretnina u Srbiji, zaključivali pravne poslove kupoprodaje nepokretnosti i raspolagali novostečenom imovinom u ukupnom iznosu od oko 2.217.000 evra, sa znanjem da ta imovina potiče od kriminalne delatnosti - kažu iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

5 (1) foto: MUP SrbijePretresom stanova koje su koristila, kod osumnjičenih je pronađena veća količina nakita, ručnih satova, umetničkih slika, antikviteta, novca različitih valuta, zlatnih poluga, oružja, poslovne dokumentacije i drugih luksuznih predmeta. Sve to im je oduzeto.

Oni se terete za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i pranje novca, a uz krivičnu prijavu su sprovedeni u nadležno tužilaštvo.

Predistražni postupak vođen je u koordinaciji sa nadležnim organima Kraljevine Danske.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alex

    11:46 // 27. 3. 2024.

    Zbog takvih su i cene nekretnina veštački , nerealno visoke. Nego ovi izgleda nisu hteli da plaćaju reket kome treba pa ih država goni.

    • nesto je trulo u drzavi srbiji

      14:46 // 27. 3. 2024.

      goni ih DRZAVA danska. ovi nasi su takvima na platnom spisku i ni na kraj pameti im nije da istrazuju poreklo novca "investitorima"

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: